Ovo jelo priprema se od cjelovitog zrna pšenice uz dodatak onoga što se nađe u kući.
Bungur je vrlo zdravo jelo, a priprema je brza i jednostavna, što nam omogućuje da napravimo brz doručak u kojem će uživati cijela obitelj.
Sastojci:
700 grama pšenice
300 grama vrhnja
2 decilitra mlijeka
i soli po ukusu
priprema:
Očišćenu i opranu pšenicu kuhajte oko sat vremena da se zrna ne raspadnu, piše Krstarica.
Pšenicu ocijediti, ohladiti i samljeti u stroju za mljevenje mesa.
Ovako pripremljenu pšenicu stavite u lonac, zalijte vodom, posolite i pustite da kuha.
Tijekom kuhanja dodajte malo vode, ali pazite da ne ostane previše tekućine.
Kad je pšenica kuhana dodajte vrhnje i mlijeko, promiješajte i poslužite.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Budi prvi koji će ostaviti komentar!