Tajni sastojak za najukusniji pečeni krumpir: Uvijek će biti savršeno hrskav i neće se lijepiti

Lifestyle 15. svi 202418:19 1 komentar
Pečeni krumpir
Pexels / Ilustracija

Pekarski krumpir jedan je od omiljenih priloga. Ide uz sva jela od mesa i dobro se slaže uz sezonske salate. Ali, mnoge domaćice imaju problem prilikom pripreme jer se on zalijepi prilikom pečenja i ne bude dovoljno hrskav.

Da vam se to ne bi dogodilo, ovo je provjereni recept:

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 100 ml ulja
  • sol po želji
  • začinsko bilje (po želji)

Priprema:

Krumpir ogulite, narežite na četvrtine i blanširajte u blago posoljenoj vodi. Zatim ga prebacite u cjedilo, malo ohladite i pospite kukuruznim brašnom. Protresite cjedilo da krumpir bude što više obložen brašnom sa svih strana.

Uključite pećnicu na 220 stupnjeva, nauljite tepsiju u kojoj ćete peći krumpire, pa je stavite u pećnicu. Tek kad se ulje zagrije, izvadite tepsiju iz pećnice, stavite krumpir i vratite u pećnicu da porumeni, ali smanjite temperaturu na 200 stupnjeva.

Ako volite začinsko bilje, dodajte ga čim krumpir prebacite u vruću tavu.

Stavite li krumpire u tavu s hladnim uljem, prilikom pečenja će se zalijepiti i raspasti kad ih izvadite. Vruća tava sa zagrijanim uljem osigurava da se krumpir tijekom pečenja ne zalijepi za posudu.

Nakon dvadesetak minuta krumpir bi trebao biti pečen, zlatan i hrskav. Poslužite dok je još toplo, piše krstarica.com.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare