'Nastavit ću surađivati s ministrom Nakićem pro bono'

Vijesti 06. svi 201617:23 > 17:33
N1

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Tatjana Prenđa Trupec danas je podnijela ostavku. Učinila je to neočekivano, za govornicom na skupu u Opatiji.

“Ja sam jučer obavijestila ministra zdravlja Nakića o namjeri kako bih dalje nastavila karijeru na projektima u zdravstvu na međunarodnoj razini i to je moj razlog ostavke”, rekla je Prenđa Trupec za N1 televiziju.

Tvrdi da razlog ostavke nisu loši odnosi s ministrom, već da je s njim u dobrim odnosima.

“Ja s ministrom od početka vrlo dobro surađujem, u stalnom smo kontaktu i iz svog srca pozdravljam restrukturiranje bolnica koje je najavio jer to je nužnost.”

Ministar Nakić danas je najavio odgodu poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja, a Prenđa Trupec to smatra dobrim potezom.

“Odgoda samo pokazuje da ministar razmatra argumente, da je javna rasprava također nešto što će se razmotriti i da prije toga neće biti odluke”, kazala je.

Rekla je da ne može kalkulirati tko će biti njezin nasljednik, ali da HZZO ima dobre ljude.

“HZZO ima dobru strukturu od 2400 ljudi i stabilno poslovanje, pogotovo u posljednje vrijeme i svakako, ali će novom ravnatelju biti izazov davati ministarstvu podršku.”

Također je rekla da će nastaviti surađivati s ministarstvom i ministrom i to pro bono u područjima e-zdravstva i EU fondova.

Prenđa Trupec smatra da je već dosta vremena izgubljeno kada je zdravstveni sektor u pitanju, ali da još uvijek nije kasno.

“Nešto je vremena izgubljeno na preslagivanje od studenog prošle godine, no ako se sada požuri i krene s reformama bit će to dobro za zdravstveni sustav”, zaključila je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.