HRT-ov status na Facebooku razbjesnio pretplatnike

Vijesti 12. svi 201614:54 > 15:04
Google Maps

Otvoreno, emisija HRT-a, na svom je službenom Facebook profilu napisala kako je donesena odluka da ovog tjedna, u utorak, srijedu i četvrtak, zbog prijenosa natjecanja za pjesmu Eurovizije i emitiranja jednog, kako kažu, dužeg dokumentarnog filma neće biti političke emisije Otvoreno.

Status, odnosno neemitiranje Otvorenog nije naišlo na odobravanje gledatelja državne televizije. Oni smatraju kako je čudno da se baš u trenucima kada je u državi izbila velika afera prekida emitiranje važne političke emisije zbog Eurovizije i kada HRT na raspolaganju ima čak četiri kanala. Ovo su samo neki od komentara:

“HTV skreće pozornost s važnih i gorućih tema, a umjesto toga promovira desničarske ideologije i klerikalizam.”

“Ovo je poziv na neplaćanje pretplate! Neka HRT plaćaju isključivo deklarirani domoljubi i katolici jer jedino njima i služi! Sramota! U rangu smo sa Sjevernom Korejom i to u 21. stoljeću.”

“Kakvo skretanje bez žmigavaca od strane HRT-a sinoć!!! Izbila je “mrcina” od afere neki dan, a vi sinoć dokumentarac o pričama iz davnine. Urednik bi vam imao zavidnu karijeru u HŽ-u kao skretničar…”

“Svatko tko štiti kriminal i ne obavještava o njemu također mora snositi odgovornost jer je riječ o javnom servisu koji mi građani plaćamo. Nije mala stvar, riječ je samo o nacionalnim interesima i vladi. Imate 4 programa na raspolaganju i objašnjenja su vam skandalozna.”

“Dakle ništa o štracama i gospodarskoj špijunaži i veleizdaji… Do sljedećeg tjedna?”

“Zabranjeno vam je raditi temu o izdaji državnih interesa? Karamarko i Ana mogu u miru spavati, HRT je na njihovoj strani…”

“Pored 4 kanala nema mjesta? Da, to je razlog 🙂 🙂 :)”

“.. previše događanja ovaj tjedan u politici pa je usljedila medijska blokada emisije koja svakodnevno obrađuje aktualne teme. Razuvjerite me da je drugačije…”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.