Masovni prosvjedi u Hrvatskoj tema su i svjetskih medija

Vijesti 02. lip 201610:08 > 10:09
Davor Puklavec/PIXSELL

"Tisuće Hrvata prosvjedovalo je za edukaciju slobodnu od politike", naslov je pod kojim svjetska medijska agencija Reuters izvještava o tisućama koje su jučer u više gradova rekle "Da" kurikularnoj reformi, i "Ne" političkim odlukama koje istu koče

“Barem 25 tisuća građana sudjelovalo je na prosvjedima na glavnom zagrebačkom trgu, optužujući Vladu za političko miješanje u reformu edukacije, koja bi trebala pomoći oporavku slabe ekonomije”, piše Reuters, koji opisuje prosvjed pod sloganom “Croatia can do better” (Hrvatska može bolje), i navodi da se odvijao u još 12 različitih gradova.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
Janko S.
N1
Dubravka Novak
Igor Šimunić
N1
N1
N1
N1
N1
N1

“Prosvjed se događa na vrhuncu ionako lomljive Vlade koja bi se mogla i raspasti u manje od 5 mjeseci od dolaska na vlast”, navodi ova agencija te dodaje da svemu doprinosi “sukob interesa koji uključuje prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka”. Podsjećaju i na glasovanje o nepovjerenju koje je zakazano za najkasnije 18. lipanj.

“Hrvatska ima stopu nezaposlenosti od 16 posto, i tek se počela oporavljati od recesije koja je trajala od 2009. do 2014. godine”, navodi Reuters.

Pisanjima se pridružila i agencija AFP, Deutsche Welle, ORF…

Četiri zahtjeva prosvjednika možete čitati OVDJE, što su poručili govornici možete pročitati OVDJE, dok o tijeku prosvjeda možete čitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.