Bauer: Karamarko je Petrovu kazao da će mu se osvetiti

Vijesti 06. lip 201620:22 > 20:27
N1

Gost Pressinga sa sa Sašom Cvetojevićem bio je Thomas Bauer direktor i suvlasnik Grizli komunikacija.

Kriza vlasti je na vrhuncu, a vi ste radili u predizborno vrijeme i kasnije za Most. Kako komentirate trenutnu situaciju?

Čini se složenom, međutim čini se da to ide u smjeru da je i HDZ shvatio kako je Karamarko teret ovoj Vladi i da mora otići. Mostu više nismo agencija i nemam nikakve posebne informacije.

Afera vezana za vaše ugovore s austrijskom tvtrkom izašla je na vrhuncu krize odnosa Mosta i HDZ-a. U istupima na društvenim mrežama optužili ste i Tomislava Karamarka da osobno vrši pritisak.

Prve informacije smo dobili iz Mosta. Karamarko je Petrovu, kada je Most rekao da će podržati SDP-ov zahtjev za opozivom, rekao da će se osvetiti na taj i taj način što opisuje što se kasnije dogodilo. Doznali smo od više urednika uglednih medija da su se protiv nas počele gurati neke priče na što su oni rekli da su te afere krajnje smiješne i da ih ne žele uzeti. Htjelo se diskriminirati Most, a mi smo tu kolateralna žrtva. Želimo da se ovo istjera do kraja, radi nas i radi ove zemlje.

Kontaktirali smo više odvjetnika koji tvrde da je apsurdno da se u medije plasira priča koja se bazira na ugovoru koji mi nismo supotpisali.

Afera počinje na osnovu provale u automobili iz kojega je ukradena dokumentacija koja je završila u medijima.

Ne samo u medijima. Gospodin Maras iz SDP-a je rekao da je dobio u poštanski sandučić. Mi ne znamo gdje je sve to završilo. Najprije je to dobio Večernji list koji se to libio objaviti, ali kad je vidio da je i konkurencija iz Jutarnjeg dobila isto, odlučili su se objaviti, no bez zadnje stranice gdje se vidi da mi to nismo potpisali.

Koja je po Vama šansa da u jednoj krađi netko ukrade dokumente koji završe u medijima i među političarima.

Razgovarali smo s ljudima koji se bave tim sigurnosnim poslom. U Zagrebu dnevno ima po dvije pljačke automobila, ali ne usred bijelog dana u Novom Zagrebu. To je morao napraviti profesionalac. Netko je prisluškivao razgovore i tako se saznalo da su ugovori u automobilu. To je znalo samo par ljudi. Samo nelegalnim metodama se moglo doći do tih informacija.

Što je točno ukradeno?

Dokumenti su se nalazili ispod jaknice, ta osoba je razbila staklo i uzela dokumente. Nešto je odmah bilo sumnjivo, ali nitko nije razmišljao da će to završiti u medijima.

Tko vas pokušava diskreditirati?

Indikativno je da je to osoba koja je par dana ranije zaprijetila Boži Petrovu. Istina je da je i druga strana, SDP, pokušala plasirati priče o Mostu. Sve one su ispale ćorak. O posudbi novca Petrova, Panenićevog stiropora… Valjda su mislili da smo mi Ahilova peta jer PR agencije su zadnjih godina, od Fimi Medije, na zlu glasu.

Rekli ste da osobno mislite da Karamarko naziva ljude. Odakle Vam to?

Od klijenta čiji identitet radi zaštite ne želim otkriti. Ako treba jednog dana dokazati to na sudu, nema problema. Od ove priče je prošlo malo, a vidimo što se sve događalo. Netko je morao biti pripremljen, imati mašineriju.

U ugovoru ima nekoliko spornih točaka. Tko ga je pisao?

To je prijedlog ugovora koji je nama poslan od strane klijenta. Mi nismo pravnici, neke stvari moramo prvo razmotriti i takav ugovor ne bismo potpisali. Kasnije smo i potpisali drugi ugovor.

Što je sporno u njemu? Kažete da ćete kao PR agencija omogućavati sastanke Vašeg klijenta s ministrima iz Mostove kvote.

Prvi je spin da su svi iz kvote Mosta. Jedan od spomenutih jeTomislav Boban, predstojnik DUUDI-ja, koji je iz kvote HDZ-a. 95% političara je s nekime došlo u kontakt preko PR agencije.

Što vi konkretno nudite klijentu u ugovoru?

Govorimo o kontaktima. Kao što PR agencija kontaktira s nekim novinarom i plasira priču, na novinaru je hoće li ju on prihvatiti, tražiti dodatne informacije… To ne znači da PR agencija postaje urednik. Isto kada i stupa u kontakt s nekim političarom. To nije lobiranje, lobiranje je nešto sasvim drugo. Mislim da je Bojan Glavašević rekao da jedino što je u tom ugovoru kriminalno je engleski kojim je pisan. Ja se s time u potpunosti slažem.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.