Zagrepčani Splitu za Ultru šalju autobuse

Vijesti 06. srp 201612:34 > 12:39
Davor Puklavec/PIXSELL

Zagreb će Splitu posuditi 12 gradskih i prigradskih autobusa kao "pojačanje" u prijevozu tijekom održavanja Ultra Europe festivala koji počinje 14. srpnja i traje tjedan dana.

Autobusi stižu u Split u subotu, a posudba je rezultat inicijative dvaju gradonačelnika i dogovora između Splita i Zagreba.

Riječ je o šest zglobnih i šest solo autobusa zagrebačkog ZET-a koji će splitskom prijevozniku, tvrtki “Promet”, pomoći prevoziti više stotina tisuća gostiju koliko ih se očekuje na najvećem festivalu elektronske glazbe.

Autobusi za izravni liniju za Poljud

Iz “Prometa” poručuju da će 12 zagrebačkih autobusa služiti isključivo za izravnu liniju koja će povezivati stadion na Poljudu gdje će se održavati Ultra Europe festival, kao poveznica s Omišem i Trogirom.

“To je primjer konkretne suradnje na projektima koji su od izravnog interesa građana i gostiju i svakako vjerujem da će ih biti još, na svim poljima. Moramo se oslanjati jedni na druge i koristim priliku da se zahvalim Gradu Zagrebu i Zagrepčanima na suradnji”, kazao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar uputivši svima poziv da dođu na Ultra Europe festival, ali i Splitsko ljeto, te ostala bogata ljetna događanja u gradu pod Marjanom.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.