Razbijen lanac preprodovača droge, 13 uhićenih

Vijesti 31. lis 201616:28 > 16:33
Shutterstock/Ilustracija

Zbog sumnje da su na području Zagreba, Sesveta, Splita, Zadra i Novalje preprodavali marihuanu, amfetamine i MDMA tužiteljstvo je pokrenulo istragu protiv 13 uglavnom mlađih osoba od kojih je osmero zadržano u istražnom zatvoru zbog sumnje da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke i ponoviti nedjelo.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sumnja da su veće količine marihuane, amfetamina i MDMA radi preprodaje nabavila četvorica osumnjičenika. Drogu su potom navodno čuvali i prepakiravali u svojim stanovima te ju preprodavali drugim osumnjičenim ‘dilerima’, ali i tzv. krajnjim konzumentima.

Prvookrivljenik je navodno drogu uz odgodu plaćanja, među ostalima, prodavao i jednom maloljetniku, dok je još jednoga angažirao da drogu pošalje kupcu u Split.

Tužiteljstvo tvrdi da su okrivljenici drogu prodavali po različitim cijenama – u prosjeku amfetamin za oko 400 kuna za 10 grama, tablete MDMA za oko 40 kuna po komadu i marihuana za oko 30 kuna po gramu.

Na prijedlog državnog odvjetništva sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor protiv prvookrivljenika, drugookrivljenika, trećeokrivljenice, četvrtookrivljenika i sedmookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela te protiv šestookrivljenika, dvanaestookrivljenika i trinaestookrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela, izvijestilo je tužiteljstvo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.