Tajni pakt Ostojića i Miljenića protiv Bernardića?

Vijesti 10. stu 201614:53 > 15:05
N1, PIXSELL

Šef zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić apsolutni je favorit utrke za novog predsjednika Partije. To je jasno i svim njegovim protukandidatima. Bernardić će gotovo sigurno pobijediti u prvom krugu izbora (19. studenoga), a u finalu, u drugom krugu igrat će protiv Orsata Miljenića ili Ranka Ostojića.

A oni su, kako doznaje tportal, sklopili dogovor – ako u drugi krug uđe Miljenić, podršku će mu dati Ostojić i njegovi pristaše. I obrnuto.

O tom dogovoru ne žele otvoreno govoriti ni u jednom ni u drugom stožeru. jer se boje da bi to moglo biti kontraproduktivno, ali preslagivanja su već počela.

Prvi prebjeg je Domagoj Hajduković koji je prije dva dana odustao od kandidature za predsjednika SDP-a i svoju potporu dao Davoru Bernardiću.

Mladi šef osječko-baranjskog SDP-a u kampanju je krenuo s idejom da pažnju i stranke i građana skrene na Slavoniju, ali i da poveća svoju nacionalnu prepoznatljivost. Da se pokaže cijeloj stranci, a da potom u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a podrži Orsata Miljenića.

U stožeru Ranka Ostojića ne vjeruju da će još netko od kandidata učiniti isto, a u Mljenićevom stožeru smatraju da Hajdukovićevo pretrčavanje nije od velikog značaja. Štoviše, misle kako je Hajduković time razočarao dobar dio članstva osječko-baranjske organizacije SDP-a koji bi zbog toga mogli podržati Miljenića već u prvom krugu.

Od svih kandidata i kandidatkinja za novog lidera SDP-a Miljenić još uvijek uživa najširu potporu šefova županijskih organizacija SDP-a te najviše ljudi iz vodstva stranke. Miljenića podržavaju Milanka Opačić, Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović, Boris Lalovac, Branko Grčić, Mirando Mrsić, Ivan Klarin, Zdravko Ronko… A računa i na javnu potporu riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela.

S druge strane Ranka Ostojića od poznatijih SDP-ovaca podržavaju Peđa Grbin i Željko Jovanović, vjerojatno i zadarska SDP-ovka Sabina Glasovac.

Dok Davor Bernardić, između ostalih, uživa podršku Zlatka Komadine, Rajka Ostojića, Željke Antunović, Franka Vidovića, Vedrana Babića…

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.