Grabar Kitarović: 'Vodotoranj je simbol hrvatskog prkosa'

Vijesti 09. pro 201615:55 > 16:03
N1

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ček na više od milijun kuna za obnovu vukovarskog Vodotornja.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović uručila je gradonačelniku Ivanu Penavi ček na više od milijun kuna koje su za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupili hrvatski iseljenici u Kanadi te je poručila kako je Vodotoranj simbol hrvatske opstojnosti, prkosa i zajedništva te vjere u državu i narod.

“Posebna čast i zadovoljstvo mi je uručiti zajedno s Ivanom ovaj ček s preko milijun kuna koje je skupila hrvatska zajednica u Kanadi. Vodotoranj je simbol opstojnosti, prkosa i zajedništva te vjere u državu i narod. Želim da ostane simbol našeg zajedništva i da se u Hrvatskoj prestanemo ideološki dijeliti. Također da bude simbol zajedništva između nas i iseljene Hrvatske. Želim da bude jamac mladima da se prestanu iseljavati. Želim da bude jamač našem iseljeništvu da se vraćaju na svoja ognjišta i da ulažu svoju snagu, energiju i ljubav u svoju najdražu domovinu”, kazala je predsjednica ispred Vodotornja.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava naglasio je kako već idući tjedan očekujemo raspisivanje natječaja za javnu nabavu putem kojeg će se izabrati izvođač radova. Dodao je kako je do sada za obnovu vukovarskog Vodotornja prikupljeno više od 13 milijuna kuna.

“Moram zahvaliti predsjednici RH koja je os samog početka prepoznala važnost ovog projekta i uključila se kao akterica, a zatim i svim građanima koji su se uključili, kao i medijima koji su podržavali ovo. Broj uključenih ljudi govori o vjeri i snazi hrvatskog nacionalnog bića koje je osjetilo da se radi o nečem od iznimne važnosti”, istaknuo je gradonačelnik Vukovara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.