'Umjesto da pokupi kufere, Glunčić ostaje'

Vijesti 15. pro 201609:33 > 09:46
N1

Igor Alborghetti, novinar u tjedniku 24 sata, Expressu, gostovao je u Novom danu.

Komentirajući sjednicu saborskog Odbora za obrazovanje, Alborghetti je rekao da je “nevjerojatno da osoba na funkciji državnoga tajnika može proći bez ikakvih sankcija nakon onakvih rasističkih istupa”.

“Umjesto da pokupi kufere i kaže da taj posao nije za njega, on ostaje. To je nedopustivo u 21. stoljeću”, rekao je Alborghetti.

Ipak, Hrvatska nije zahvaćena valom ustašizacije, kako joj se spočitava, smatra Alborghetti. “Radi se o nekakvim unutarnjim obračunima u HDZ-u, ali to nije jak trend u hrvatskom društvu”, rekao je.Osim toga, smatra da je u Hrvatskoj nestala desnica.

“Najozbiljniji pokušaj revitalizacije bio je Karamarko. Sad imamo Glasnovića, koji je reprezentent najčvršće desnice u Saboru. Nisam siguran da njegova izlaganja imaju nekog smisla, više se radilo o buci i prijetnjama, ali njega imamo u Saboru”, rekao je.

Komentirajući zaoštrene odnose između Hrvatske i Srbije u pogledu srbijanskih pregovora za pristup Europskoj uniji, Alborghetti je sve usporedio s odnosom Hrvatske i Slovenije tijekom naših pregovora za pristup EU.

“Srbija se nalazi u istoj poziciji kao i Hrvatska sa Slovenijom. To su pravila igre. I mi smo patili neko vrijeme, pa na kraju ušli u EU. I Srbija mora shvatiti da postoje pravila igre i da ih moraju poštovati ako žele ući u EU”, rekao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.