Glavašević: Prešutjeli smo mnoge greške prosvjeda branitelja

Vijesti 11. sij 201522:24 > 22:27
N1

Bojan Glavašević je za N1 iz stožera Ive Josipovića komentirao kako rezultati predsjedničkih izbora te kako oni još nisu finalni. "Možda možemo govoriti o pobjedi Kolinde Grabar Kitarović, no ipak bih pričekao." Iako je optimističan, na licima okupljenih vidi se tuga.

Komentirao je o 83 dan braniteljskih prosvjeda “U kontekstu za smjenom ministra, mene i gospođe Nađ te braniteljskih zahtjeva, ne vidim kako će rezultat utjecati na prosvjed. Vidjet će onaj koji bude preživio”, aludirao je Glavašević.

Dodao je i kako je na rad Ministarstva branitelja “većina zamjerki dolazila iz kampa HDZ-a. Ova Vlada je pokazala poštovanje prema ovim zahtjevima, prešutili smo to što prosvjed nije prijavljen, da su sanitarni uvjeti loši, premijer se nekoliko puta sastao s branitelja. No završetak je u rukama prosvjednika.”

Također se osvrnuo i na nedavno osnovanu inicijativa Kišobran koja okuplja mnoge aktiviste te brojne udruge civilnog društva. Oni su se ovaj tjedan i okupili kako bi dali podršku Ivi Josipoviću. Među podržavateljima je i Bojan Glavašević. “Kolinde Grabar Kitarović nije bilo 5 godina, no sada može pristupiti i inicijativi Kišobran. Inicijativa je afirmativna. Imamo čak i neke zajedničke točke s inicijativom U ime obitelji budući da su oni skrenuli svoj fokus s vrijednosih tema , na demokratske teme”, rekao je Glavašević.