Kamp-kućica na moru postala hit među turistima

Vijesti 19. kol 201720:07 > 20:13
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Tko se to odlučio kampirati baš na samom moru i kako je uopće to moguće, pitaju se brojni strani turisti kojih ovih vrućih kolovoških dana obilaze staru šibensku gradsku jezgru, ali i građani Šibenika koji se zateknu u gradskoj četvrti Dolac.

Neobičan prizor kamp-kućice na 10-metarskom pontonu usidrenom dvadesetak metara od obale, uz tamošnju lučicu, postao je hit turistima za neizbježne selfije, piše Jutarnji list.

Od ravnatelja Lučke kapetanije Šibenik Roberta Baljkasa doznaje se da je nekoliko pontona u Dolcu u vlasništvu uzgajivača školjaka koji za njih imaju ishođene lokacijske dozvole. Pontoni im uglavnom služe za čišćenje školjaka, kaže kapetan Baljkas, koje dopremaju iz uzgajališta u akvatoriju ispod Šibenskog mosta.

”Nakon što je na pontonu osvanula kamp-kućica, dao sam nalog inspektorici Lučke kapetanije da utvrdi o čemu je riječ, odnosno za koju je namjenu kamp-kućica postavljena na ponton. Nakon inspekcijskog nadzora znat ćemo je li to u skladu sa zakonom ili ne”, rekao je ravnatelj Lučke kapetanije.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.