Žestok obračun Freda Matića i Đakića na aktualnom satu

Vijesti 21. sij 201510:30 > 10:34
Cropix/Goran Mehkek

Aktualnim prijepodnevom počela je prva ovogodišnja sjednica Sabora. Nakon utvrđivanja dnevnog reda sjednice, počelo je aktualno prijepodne i postavljanje pitanja zastupnika Vladi.

Aktualno prijepodne počelo je burno. HDZ-ovac Josip Đakić obrušio se na ministra branitelja Matića.

“Gospodine ministre, kako živite s činjenicom da ste obmanjivali branitelje tvrdeći da nema nikakvih izmjena zakona, govoreći što želi ta mala militantna skupina, vrijeđali ste te stradalnike. Kako možete iznositi njihova primanja? Svjesno ste obmanjivali javnost, vi isto predstavljate populaciju hrvatskih branitelja, a stalno im prišivate razne epitete. Zamolili su me da vas pitam kako možete zaspati sa spoznajom da najteži invalidi spavaju na cesti već 90-ti dan. “, pitao je HDZ-ovac Đakić ministra Matića.

No isto tako oštro mu je odgovorio ministar Matić. “Čovjek više ne zna što bi odgovorio na ovakva pitanja, po tko zna koji put ja stalno ponavljam isto. Moram reći osobno priznat mi je ratni put i stradavanje u Domovinskom ratu, bio sam branitelj, ali nisam jeo u logoru janjetinu i prasetinu, niti su mi dovodili prostitutke kako se govorilo! U izmjenama i dopunama zakona o hrvatskim braniteljima radi se samo o sedam točaka koje su sve vrlo afirmativne za branitelje… Možda bi oni mogli bolje komentirati vrijeđanje jer svaki dan kad dolazim na posao oni meni viču: Ubij ga, smrdi… Kako se ja nosim s tim? Hvala hrvatskim braniteljima što kad idem po kruh moram ići u pratnji dva policajca. Oni koji mi to govore većinom su kukavice.”, kazao je ministar Matić.

Ustvrdio je da ne vrijeđa branitelje već radi u njihovu korist. “A što se tiče moje zaljubljenosti u fotelju, evo čekamo da prođu izbori, treba pokazati ljudima da se vlast ne mijenja na ulici, u šatorima. Moramo izračunati što je jeftinije, svake četiri godine imati izbore ili stavljati šatore svakih 20 dana ispred ministarstava”, poručio je Matić.

“Nisam zadovoljan time što neke branitelje nazivate kukavicama. Nepristojni ste.”, odgovorio mu je Đakić.