'Svi me napadaju – djeca, rodbina, zašto sam to napravila'

PIXSELL/screenshot

Nakon što je u javnost dospjela priča o obiteljskom nasilju požeškog župana Alozija Tomaševića, HDZ je raspustio cijelu tamošnju organizaciju. U međuvremenu doznalo se da je zlostavljana supruga dva puta pisala premijeru koji taj mail nikad nije dobio. Oporba zahtjeva županovu ostavku, ali on zasad o svemu šuti.

“Došao je kući navečer i s nekim razgovarao na mobitel, na što sam ga upitala: “Jel’ te to ona zove?”. Istog trena nasrnuo je na mene, opalio mi nekoliko šamara, počeo me daviti te gurnuo na radijator i na cvjetnjak koji sam srušila. Zatim me naganjao po kući, ali sam uspjela pobjeći u sobu i zaključati se. Bili smo sami, jer sin, snaha i njihovo troje djece koji žive s nama nisu bili kod kuće”, prepričala je medijima Mara Tomašević nemile scene.

Dan poslije javne ispovijesti Mara Tomašević sa suprugom se nije čula:

“Ne, ne, ali sad me svi napadaju, djeca, rodbina, zašto sam to napravila”, kazala je Tomašević.

Kaže, premijeru je pisala i prije nego joj je suprug postao župan. Nakon svega ničeg se ne boji: “Čujte, nemam se što bojat, može me i ubiti”.

Dosad ga nije prijavljivala. Ipak nije da nije poduzimala ništa, između ostalog pisala i dva puta premijeru.

“Tijekom jutra smo provjerili, zaista je pronađen jedan mail od 30. svibnja koji je došao u tajništvo HDZ-a. Nažalost to nije preneseno mojoj pozornosti. Da jest sigurno bi se tom temom pozabavio i ranije. On je u šumi mailova, očito od strane mladih suradnika u stranci nedovoljno percipiran kao relevantan”, rekao je premijer Plenković.

Za oporbu, isprika je to bez stvarnog pokrića. Za nasilnog župana osim Požežana, znali su i putnici namjernici.

Cijelu priču pogledajte u prilogu Anke Bilić Keserović.