Ivan Skorin novo veliko novinarsko pojačanje na N1

Vijesti 15. pro 201707:24 > 07:28
N1

Ivan Skorin novo je veliko pojačanje novinarske ekipe N1.

Ivan Skorin karijeru je započeo 2007. u redakciji informativnog programa Nove TV, gdje je pretežno pratio vijesti iz crne kronike. Godine 2010. prelazi u redakciju magazina Provjereno prateći priče o malverzacijama u javnoj nabavi, raznolike potrošačke teme, kao i one iz područja zaštite okoliša te socijalne tematike. Nakon šest godina, 2013. pridružuje se RTL-u gdje je nastavio postavljati bitna i ponekad neugodna pitanja, što je i postalo zaštitni znak njegova novinarskog izričaja. Njegov dokumentarac o prvim danima izbjegličke krize u Hrvatskoj 2016. godine nagrađen je od strane HND-a za najbolji snimateljski rad. U prošlosti je iscrpno pratio pravosudne slučajeve vezane uz Zdravka Mamića i Milana Bandića, a u proteklih godinu dana posebno slučaj Agrokor.

Skorin je diplomirao televizijsko novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, a potom je proveo godinu dana profesionalnog usavršavanja na Kent State Universityju u Ohiju. U slobodno vrijeme piše filmske scenarije. Dosad su realizirana četiri njegova kratka igrana filma, „Špansko kontinent“ (2010.) „Sin“ (2012) „Babysitter“ (2012) i „I vani si“ (2016) od kojih su pojedini i nagrađeni u sklopu Dana hrvatskog filma, studentske revije FRKA, a bilježi i sudjelovanje u sklopu natjecateljskog programa Sarajevo film festivala.

„Za RTL me vežu dirljive uspomene. To je bilo uistinu posebno razdoblje u mome životu i neizmjerno sam zahvalan sjajnoj ekipi tamo koja mi je pružila priliku. Nakon četiri, za moj profesionalni razvoj, vrlo značajne godine sa žutim mikrofonom u ruci, vrijeme je za plavi, za nove izazove kojima se iznimno veselim. N1 televizija je postala u kratkom razdoblju news kanal kojem se vjeruje upravo zbog vjerodostojnog, neovisnog i pravovremenog izvještavanja tima profesionalaca, a to su sve vrijednosti koje su mi kao reporteru osobno izrazito bitne”, rekao je Skorin.