Agencija o tragediji na trajektu Lastovo: Očevid i ispitivanje svjedoka će biti gotovi do kraja dana

Vijesti 13. kol 202411:47 0 komentara
N1

Ravnateljica Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu Alana Vukić danas je u Rijeci dala izjavu medijima, nakon tragedije na trajektu Lastovo koja je odnijela tri života.

Do nesreće je, podsjetimo, došlo ove nedjelje u Malom Lošinju, nakon što je propala rampa trajekta te na mjestu usmrtila tri pomorca, a četvrtog je teško ozlijedila. Jadrolinija je svoje zastave spustila na pola koplja u znak pijeteta prema poginulim pomorcima.

“Agencija je od dežurnih službi 11. kolovoza zaprimila obavijest o putničkoj nesreći. Očevidne radnje će biti završene do kraja dana i svi će biti ispitani uz iznimku jedne osobe koja ne može biti ispitana zbog zdravstvenog stanja”, rekle ja ravnateljica Agencije Alana Vukić.

Nakon očevida se prikupljaju svi relevantni dokazi.

Rok za finalno izvješće je godina dana, ali je Vukić napomenula da će se potruditi objaviti nacrt ga do kraja kalendarske godine.

Vukić kaže da se nacrt upućuje svim zainteresiranim stranama koje onda mogu uputiti prijedloge i primjedbe. Zainteresirane strane uključuju kompaniju – Jadroliniju, obitelji stradalih i sve uključene sudionike, ali ne i javnost, istaknula je Vukić.

“Mi ne progonimo niti istražujemo krivnju pojedinaca. Mi smo ovdje da preveniramo i izdajemo sigurnosne preporuke radi sprječavanja nesreća u budućnosti”, pojasnila je.

Nije željela otkriti jesu li svjedoci samo članovi posade, a moguće je da će naknadno biti ispitani.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!