Agencija za istraživanje nesreća pokrenula sigurnosnu istragu nesreće u Malom Lošinju

Vijesti 12. kol 202419:52 0 komentara
Nel Pavletic/PIXSELL

Glavni istražitelj pomorskih nesreća donio je odluku o pokretanju sigurnosne istrage nesreće u kojoj su u nedjelju u Malom Lošinju poginula tri Jadrolinijina pomorca, priopćeno je u ponedjeljak iz Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Dodaju kako će sve biti javno objavljeno na web stranicama Agencije za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu.

Iz Agencije također navode kako su jučer oko 15,40 sati od dežurnih službi zaprimili informaciju o pomorskoj nesreći Jadrolinijinog ro-ro putničkog broda Lastovo na Malom Lošinju, u kojoj su poginula tri člana posade, dok je četvrti član posade teško ozlijeđen.

Odmah po dojavi, istražitelji pomorskih nesreća Agencije izašli su na teren u svrhu provođenja očevidnih radnji, koje traju i dalje, priopćili su iz Agencije.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci ranije danas su izvijestili kako je očevidom utvrđeno da je do nesreće došlo uslijed pada rampe broda. Istaknuli su da će izdati potrebne naloge kako bi se provođenjem daljnjih izvida i dokaznih radnji, utvrdile sve okolnosti nesreće i s istim ciljem zatražiti izvješća drugih nadležnih državnih tijela i službi.

Zastave na pola koplja

Iz do sada prikupljenih podataka proizlazi kako je do nesreće na trajektu Lastovo došlo uslijed pada rampe koja služi za ulazak vozila na trajekt, a ispod koje su se u tom trenutku nalazila dvojica kormilara i vođa stroja te prvi časnik palube koji su obavljali pregled rampe, naveli su.

Očevid je proveo zamjenik županijske državne odvjetnice u Rijeci, uz policijske službenike, inspektora za zaštitu na radu i predstavnike Lučke kapetanije.

U teškoj nesreći na rivi u Malom Lošinju u nedjelju oko 15 sati na pomorce je pala više tona teška rampa Jadrolinijinog broda Lastovo, poginula su tri, a jedan pomorac je teže ozlijeđen te je helikopterom prevezen u riječku bolnicu. Ozlijeđeni pomorac je stabilno i pri svijesti te nije životno ugrožen.

Na svim brodovima Jadrolinije zastave su spuštene na pola koplja, a na upravnoj zgradi u Rijeci izvješena je crna zastava žalosti.

U Gradu Malom Lošinju proglašeni su Dani žalosti – 12., 13. i 14. kolovoza, tijekom kojih će zastave biti spuštene na pola koplja na zgradi gradske uprave, javnim ustanovama i trgovačkim društvima, a otkazuju se svi programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera na javnim mjestima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!