Analitičar: Ovaj tip kampanje bi mogao predstaviti izazov Milanoviću

Vijesti 30. srp 202419:07 0 komentara

Stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan za N1 je s Igorom Bobićem komentirao nadolazeće predsjedničke izbore.

Prema neslužbenim izvorima iz stranke, Dragan Primorac je odabran za HDZ-ova kandidata na predsjedničkim izborima. Službeno bi kandidaturu trebao predstaviti u rujnu što će mu dati svega tri mjeseca da izbori povjerenje birača.

“Primorac godinama gradi imidž…”

Upitan kasni li HDZ s izborom kandidata, Macan odgovara: “Ne, ovo je sve bilo nekako očekivano jer je jasno da HDZ mora naći model kako ići na Milanovića i pokušati konkurirati.

U ovom trenutku Milanović kotira kao favorit i nitko iz redova HDZ-a nije taj koji bi mogao ići na izbore pa traže alternative.”

Pričalo se i o ministru Anušiću…

“Pitanje je toga želi li Anušić biti tamo. Nije lako dobiti Milanovića pa svi kalkuliraju. Anušić sada ima idealnu poziciju i ne želi to kvariti”, objasnio je Macan pa dodao: “Morate željeti biti predsjednik jer birači prepoznaju tko to želi biti.”

“Primorac stvarno želi biti predsjednik. Kad bi gledao ambicije Anušića, on je zadovoljan svojom pozicijom, a Primorac gradi već godinama svoj imidž”, smatra stručnjak.

Dodaje kako je u dilemi treba li Primorac ići kao nezavisni kandidat uz podršku HDZ-a ili kao HDZ-ov kandidat:

“Kad ste njihov kandidat, zatvarate si prostor u njihovom biračkom tijelu. Mogao bi privući velik dio birača kada bi išao bez HDZ-a.”

Macan vjeruje kako bi premijeru Plenkoviću bilo lakše da je netko blizak njemu na vlasti: “Ova blokada traje već predugo i država nam ne funkcionira. Na području vanjske politike gdje bi Plenković trebao imati partnera, nema ga u Milanoviću. On bi volio ono što je imao s Kolindom Grabar Kitarović.”

Je li Milanović nepobjediv?

“Nije nepobjediv, zato Primorac i želi ići. On je isto vjerojatno radio svoja istraživanja i ide jer se osjeća prilika da bi mogao u drugom krugu dobiti Milanovića. Milanović je prividno favorit jer SDP neće gurnuti nikog pa ima glasove SDP-ovih glasača i glasača partnera. Onda ostaje kampanja i privlačenje birača. Kampanja će dosta utjecati”, objasnio je Macan.

“Ako se postavi kampanja kontrasta, Milanović bi mogao imati izazova. Milanović ima problem da ne radi puno, a pritom često radi ekscese. Ljudi nisu zadovoljni ekscesima, smatra se da se malo pretjeruje”, dodao je.

N1

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!