Plenković o Milanoviću: Siguran sam da se hrvatski narod neće zabuniti dva puta

Vijesti 31. svi 202416:52 7 komentara
Marko Jurić/Pixsell

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a sudjeluje na predstavljanju kandidata u Zaprešiću.

“Još je jednom kršitelj Ustava koji je veliku reputacijsku štetu nanio instituciji predsjednika i kojeg smo teško porazili koji je doveo izbore za sabor na rub regularnosti. Ponio se kao politička kukavica, nije imao hrabrosti ući pošteno, fer, muški u utakmicu i nanio je štetu jatacima iz SDP-a, licemjerna ljevica koja je osvojila jedan mandat više nego Bernardićev SDP”, rekao je premijer Andrej Plenković.

“Milanovića kao strica i Grbina kao netjaka kojeg ću 9. lipnja izbaciti s dužnosti predsjednika SDP-a smo teško porazili 17. travnja”, rekao je pa dodao da će ih i poraziti i na Europskim izborima.

“Oni koji su do jučer tražili iskru u oku Domovinskog pokreta, a sad kad je ta ista stranka složila Vladu s HDZ-om, sad glume branu najcrnjoj desnici. Licemjeri koji su svoju politiku detuđmanizacije demonstrirali jučer kad, osim rijetkih iznimaka, nisu poštovali Dan državnosti. Za razliku od njih HDZ je poštovao. Oni sad prepisuju Milanovićev model ponašanja. To će ih voditi do daljnjih poraza na hrvatskoj političkoj sceni. On je taj koji krši Ustav i u vanjskoj politici. Osramotio nas je, to se politički vidjelo na njegovoj izoliranosti na međunarodnoj sceni. Potpuno je nerelevantan. Za hrvatske građane je sreća što postoji Vlada koja hrvatsku drži na pravoj strani morala, za razliku od njega koji bi nas svrstao u ruski kamp i nepovratno nas osramotio na međunarodnoj sceni”. Siguran sam da se hrvatski narod neće dvaput zabuniti. Tu postoji samo kompleks, zavist i kršenje Ustava, to je biračima jasno”, zaključio je premijer.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare