Meso je jedan od ključnih izvora proteina u ljudskoj prehrani, ali s obzirom na posljedice koje uzgoj industrijskog mesa ima na klimatske promjene, sve više se radi na usavršavanju umjetno uzgojenog mesa.
Tvrtke koje proizvode takozvano “kultivirano” ili “uzgojeno” meso, poznato kao meso “uzgojeno u laboratoriju”, pokušavaju se brzo proširiti, udružujući se s tradicionalnim mesnim tvrtkama, privlačeći sve više i više ulagača i postavljajući temelje za nove proizvodne pogone u svijetu.
No daleko je od toga da meso iz stanica bude široko prihvaćeno, prenosi HRT.
Osim što je skupo za proizvesti i znanstveno vrlo izazovno, još jedna prepreka je i zakonska regulativa. Samo Singapur i SAD trenutno dopuštaju prodaju uzgojenog mesa.
N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok
Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?
Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare