Anušić objavio fotke pa se pohvalio: Prvi put sam letio Black Hawkom

Vijesti 03. lis 202408:11 4 komentara
Ivan Anušić u helikopteru Black Hawk
MORH

Ministar obrane Republike Ivan Anušić ovog tjedna je u službenom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama, koji je započeo obilaskom Nacionalne garde Minnesote.

Tamo se sastao sa zapovjednikom Nacionalne garde Minnesote, general-bojnikom Shawnom Mankeom i obišao kamp Ripley.

“SAD je naš ključni strateški saveznik na području obrane i dao je velik doprinos razvoju i modernizaciji Oružanih snaga RH, a partnerstvo s Nacionalnom gardom Minnesote važan je dio ove suradnje, koju ćemo nastaviti proširivati”, napisao je Anušić na platformi X pa dodao:

“Nacionalna garda Minnesote pomaže pri obuci i operativnom uvođenju Bradleya, a njima prenoseći svoja iskustva iz Domovinskog rata. U pratnji generala Mankea obišao sam kamp Ripley, gdje se pripadnici OSRH redovito obučavaju na helikopterima Black Hawk, i centar za održavanje borbenih vozila Bradley.”

Tijekom obilaska kampa imao je priliku prvi put u životu letjeti Black Hawkom. A tim povodom otkrio je i da će Hrvatska “nabaviti njih još osam, što znači da će ukupna brojka moćnih helikoptera za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo (HRZ) biti 12.”

Također, u okviru službenog posjeta, ministar će sudjelovati na konferenciji ACAP (The Association of Croatian American Professionals) koja će se održati u Las Vegasu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare