Arsen Bauk: “Milanović nije skrenuo udesno”

Vijesti 27. lip 202412:49 1 komentar

SDP-ov saborski zastupnik Arsen Bauk gostovao je u srijedu u N1 studiju kod Ilije Jandrića gdje se osvrnuo na predstojeće predsjedničke izbore, unutarstranačke izbore u SDP-u, kao i suradnju HDZ-a i DP-a.

SDP-ova podrška Milanovićevoj kandidaturi

“Nadam se da ćemo u subotu na Glavni odboru podržati kandidaturu Zorana Milanovića. Predsjednik Republike prema istraživanjima uživa najveću podršku upravo glasača SDP-a.”, izjavio je Bauk ocijenivši kako Milanoviću nije štetio pokušaj kandidature za premijera na proteklim parlamentarnim izborima.

“Da je postao premijer ne bi mogao biti predsjednik. Po onom što smo vidjeli po istraživanjima, mislim mu da nije naštetilo. Hajdemo razmišljati obrnuto, možda su ga naši glasači htjeli zadržati za predsjednika”, kazao je.

Bauk je istaknuo kako bi glasači SDP-a Milanoviću trebali dati podršku iz istih razloga zbog kojih glasaju za SDP na parlamentarnim izborima.

Osvrnuvši na Milanovićev mandat, Bauk je ocijenio kako je Milanović i dalje u skladu s načelima SDP-a i kako nije skrenuo udesno.

“Ne mislim da je skrenuo udesno. Pokušaj svrstavanja Milanovića desno je pokušaj da se zbuni naše glasače…. što se tiče njegovih stavova o Europskoj uniji, on je, koliko ga ja znam, uvijek imao stav da je Europska unija nešto dobro, ali da nikoga ne treba bespogovorno slušati. Njegovi su stavovi balans između nečega što je unitarizam i federalizam recimo tako. Ali ne moram ja biti njegov odvjetnik.”, rekao je Bauk.

Bauk je ustvrdio i kako Milanović nije izgubio birače za vrijeme mandata te kako će se to i vidjeti na predsjedničkim izborima.

“Ja mislim da će on u prvom krugu dobiti više glasova, nego što je dobio u prvom krugu na prošlim izborima. A što se tiče drugog kruga, ovisi tko će mu biti protukandidat, ako do drugog kruga dođe.”

Osvrćući se na Milanovićeve komentare kako mu treba podrška SDP-a kako ga ne bi “pokrali”, Bauk je ocijenio kako je rizik od krađe na predsjedničkim izborima nešto veći nego na parlamentarnim izborima.

Unutarstranački izbori u SDP-u

“Na ovim izborima ne moramo birati nekoga tko će biti suprotnost Grbinu. Najprije smo birali suprotnost Milanoviću, pa Bernardiću. Oba puta smo izgubili na izborima i stoga mislim da se mi ne bismo trebali referirati na onoga tko je prije bio predsjednik stranke, nego birati onog za koga mislimo da će imati najviše šanse da nas dovede na vlast”, izjavio je Bauk dodavši kako ne zna hoće li Siniša Hajdaš Dončić biti jedini kandidat na izborima kao ni hoće li ga podržati.

Suradnja HDZ-a i DP-a

“HDZ za sada uspješno izbjegava ekstremne politike Domovinskog Pokreta, ali pitanje je postoji li “čaša” i “kapi koje će preliti tu čašu” kod DP-a. Oni su prošli više crvenih linija nego što sam ja vidio crvenih zastava u životu”, komentirao je Bauk izjavivši kako misli da neće doći do promjene u načinu financiranja portala Novosti te da će DP popustiti kao i u slučaju izbora Milorada Pupovca na čelu Odbora za ljudska prava.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare