Badel se oglasio nakon hakerskog napada

Vijesti 04. srp 202410:52 0 komentara
Badel
Sandra Simunovic/PIXSELL

Platforma HackManac, koja prati kibernetičke napade diljem svijeta, na platformi X objavila je u srijedu navečer da je izvršen hakerski napad na dvije velike hrvatske kompanije - Badel 1862 i Labud (Meteor Grupa) - od kojih se do 12. srpnja traži otkupnina

Badel 1862 je bio žrtva hakerskog napada, tj. nezakonite infiltracije u računalni sustav. Samim time, vjerojatno je došlo do neovlaštenog kopiranja manjeg dijela poslovne dokumentacije i posljedično tome neovlaštenog pristupa poslovnim podacima i osobnim podacima (ime, prezime, kontakt podaci, radno mjesto) koji su uobičajeni dio takve dokumentacije.

U ovom trenutku ne možemo utvrditi je li kopirana i poslovna dokumentacija. Odmah po utvrđivanju incidentne situacije poduzete su aktivnosti s ciljem oporavka kompromitiranih sustava, onemogućavanja daljnjih neovlaštenih pristupa računalnoj infrastrukturi te forenzičke analize.

Badel 1862 postupa u skladu sa zakonskim obvezama te priprema odgovarajuće prijave koje će biti dostavljene nadležnim institucijama. Zaključno, želimo vas obavijestiti i da se svi poslovni procesi u Badel 1862 odvijaju neometano, u redovnom opsegu te nema nikakvih kašnjenja u ispunjavanju bilo kojih obveza društva Badel 1862″, rekli su iz tvrtke za tportal.

Badel 1862 d.d. je hrvatska tvrtka za proizvodnju alkoholnih pića sa sjedištem u Zagrebu, a Labud je vodeći hrvatski proizvođač deterdženata i sredstava za čišćenje.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!