Bakić o rezultatima Možemo: “Ankete su precizne, ali ovoga puta stvar je potpuno drugačija”

Vijesti 09. lip 202421:12 0 komentara
N1

Prema najnovijim izlaznim anketama najviše glasova na izborima za Europski parlament Možemo je dobilo 6,26 posto glasova, što im donosi jedan mandat.

Damir Bakić je oprezan i navodi da treba pričekati konačne rezultate, ali tvrdi da je ovo očekivano.

“Prvo, ovo su izlazne ankete i moramo pričekati službene rezultate. Ankete su precizne, ali ovoga puta stvar je potpuno drugačija zbog male izlaznosti”, rekao je.

“Rezultat je unutar našeg očekivanja i mi smo ponosni jer postajemo europska stranka i vjerujemo da će kolega Bosanac dostojno zastupat i nas i našu stranku”, dodao je.

O padu Zelenih u EU-u kaže da je to očekivano. “To je dio općih kretanja europskih birača. Mi smo zadovoljno što ćemo sudjelovati u radu Zelenih. Mislim da je cijelo skretanje europskog glasačkog tijela udesno plod turbulentnog vremena. Ono je očekivano i na smo bili spremni. U vremenima kriza i globalnih sukoba i neizvjesnosti biračko tijelo je sklonije desnici”, naveo je.

“Mi smo izuzetno inzistirali na programskim idejama i sadržaja i adresirali smo sve goruće teme. Od migracija, klimatskih promjena, mi nismo bježali od teških tema”, smatra Bakić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!