Bauk o sjednici Odbora za obranu: Može biti primjer kako se vodi poslovnički ispravna sjednica

Vijesti 17. lis 202417:27 0 komentara

Arsen Bauk, predsjednik saborskog Odbora za obranu, bio je gost N1 Studia uživo gdje je s Igorom Bobićem komentirao je li načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid trebao doći na Odbor za obranu.

Nazočnost načelnika nije obavezna da bi se održala sjednica. Dapače, načelnik Glavnog stožera je do sada dolazio na sjednice odbora u sklopu delegacije ministarstva obrane. Ako nekad netko bude pisao udžbenike poslovničkog djelovanja jučerašnja sjednica može biti primjer kako se vodi poslovnički ispravna sjednica jednog parlamentarnog tijela u dosta uzbudljivoj i zahtjevnoj situaciji gdje je ona ispunila sve što je trebala”, komentirao je Arsen Bauk.

Dodao je da je spreman sazvati i novu sjednicu.

“Već sam uputio pismu predsjedniku Sabora i zamolio ga da osigura nazočnost predstavnika predlagatelja i parlamentarne većine na sjednici Odbora”, otkrio je Bauk.

Komentirao je i je li general Kundid trebao doći na Odbor za obranu i dati svoje mišljenje i je li mu žao što nije bio nazočan.

“Moji osjećaji nisu od neke važnosti. Ja ne mogu osigurati nazočnost nikoga na sjednici osim sebe”, dodao je Bauk.

Odgovorio je i na pitanje je li njemu kao šefu jasno kakva je to misija slanja hrvatskih vojnika za pomoć Ukrajini.

“Ja bih samo pojasnio da predsjednik Odbora posebno ako je iz oporbene kvote je sve samo ne šef. Njegova zadaća je voditi sjednicu i provoditi odluke većine. To je predsjedatelj. O tome kako ćemo glasati izrazit ćemo kroz jednu od poslovničkih formi. Koju ćemo izabrati odlučit ćemo neposredno prije glasanja”, rekao je Bauk.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!