Beroš: Nestanak struje nije uzrokovao zastoje u pružanju zdravstvene skrbi

Vijesti 21. lip 202417:30 0 komentara
N1

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je u kako su, nakon nestanka struje na cijelom području Dalmacije, sve zdravstvene ustanove odmah nastavile funkcionirati na agregatima te se većina njih postupno vraća na elektroenergetsku mrežu.

“U kontaktu smo sa svim bolnicama od Gospića, Zadra, Šibenika, Knina, Splita, Dubrovnika, Rijeke do bolnica u Slavoniji koje su potvrdile da je situacija stabilna odnosno da se nesmetano pruža adekvatna skrb svim pacijentima i u novonastalim okolnostima”, izjavio je.

Beroš je i zahvalio svim ravnateljima, liječnicima, medicinskim sestrama i tehničarima kao i tehničkoj potpori “koji su se brzo prilagodili nenadanoj situaciji i pokazali da nam je sigurnost pacijenata na prvom mjestu.“

Krizni tim Ministarstva zdravstva je zbog nestanka struje kontaktirao Klinički bolnički centar Split, Opću bolnicu Zadar, Opću bolnicu Šibensko–kninske županije, Opću bolnicu Dubrovnik, Opću i veteransku bolnicu “Hrvatski Ponos” Knin, Opću bolnicu Gospić, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Kalos Vela Luka, Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka, Specijalnu bolnicu za ortopediju Biograd na Moru, Psihijatrijsku bolnicu Ugljan, Županijsku specijalnu bolnicu Insula Rab i Dom zdravlja Splitsko – dalmatinske županije.

“Sve navedene ustanove potvrdile su kako nestanak struje nije prouzrokovao zastoje u pružanju zdravstvene skrbi”, ističe se u priopćenju.

S obzirom na informacije o nestanku struje i u području Primorsko – goranske županije i Slavonije, Ministarstvo je kontaktiralo i Klinički bolnički centar Rijeka te Klinički bolnički centar Osijek, Opću županijsku bolnicu Našice, Opću županijsku bolnicu Vinkovci, Opću bolnicu Dr. Josip Benčević Slavonski Brod, Opću županijsku bolnicu Požega, Županijsku opću bolnicu Pakrac te Opću bolnicu Karlovac.

Te su bolnice potvrdile kraći nestanak struje koji nije utjecao na rad navedenih zdravstvenih ustanova, dodaje se.

Prekid opskrbe električnom energijom u dijelovima Republike Hrvatske izazvao je međunarodni poremećaj koji je zahvatio više zemalja, izvijestili su u petak iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!