Beroš u obnovljenoj bolnici: Ovo je snažna poruka da provodimo reforme

Vijesti 07. lis 202415:47 0 komentara
Vili Beroš u obilasku bolnice u Požegi
Ivica Galovic/PIXSELL

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je dva obnovljena odjela u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, te poručio da je ulaganjem u njihovu obnovu od preko milijun eura poslana jasna poruka kontinuirane reforme i jačanja javnog zdravstvenog sustava.

“Rekonstrukcijom i opremanjem Odjela za opću internu medicinu i endokrinologiju te Odjela za gastroenterologiju i nefrologiju požeške bolnice, u vrijednosti preko milijun eura, Vlada i Ministarstvo zdravstva šalju jasnu poruku kontinuiranog provođenja reforme zdravstvenog sustava te snažnog partnerstva s lokalnom zajednicom”, poručio je ministar Beroš prilikom obilaska obnovljenih odjela u požeškoj bolnici.

Investicija je realizirana zahvaljujući sredstvima ministarstava zdravstva te regionalnog razvoja i fondova Europske unije, decentraliziranih sredstava te sredstava požeške bolnice, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

“U 2023. godini 11.524 postupka u ambulantama Opće interne medicine te 14.467 izvršenih postupaka u ambulantama gastroenterologije i nefrologije bili su i više nego dovoljan poticaji na koje smo odgovorili potpunim obnavljanjem oba odjela”, izjavio je ravnatelj bolnice Ivan Vukoja.

Iznio je i podatak da više od 30 posto pacijenata požeške bolnice nisu stanovnici Požeško-slavonske županije, što ukazuje na ugled te ustanove.

U proteklih je osam godina u požešku bolnicu uloženo 3,9 milijuna eura iz državnog proračuna, iz decentraliziranih sredstava 10,9 milijuna eura a ove je godine u planu još ulaganje od 1,3 milijuna eura iz državnog proračuna. Od toga, najznačajnija ulaganja su u MR uređaj u iznosu 1,34 milijuna eura, CT uređaj u iznosu 651.000 eura te preostala nova oprema, u vrijednosti 3,4 milijuna eura.

Beroš je rekao da Vlada i Ministarstvo zdravstva nastavljaju reformsko osnaživanje javnog zdravstvenog sustava na nacionalnoj i lokalnoj razini.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!