Bez vozačke i pod utjecajem alkohola bježao policiji. U vozilu bila i njegova obitelj

Crna kronika 21. srp 202409:45 0 komentara
Policija na cesti
Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Policijski službenici Postaje granične policije Vrgorac su u petak oko 22:15 zaustavili vozilo kojim je upravljao 34-godišnji vozač kako bi obavili nadzor i kontrolu prometa. Vozač se dao u bijeg iako su s njim u vozilu bili članovi obitelji.

Kršio je prometne propise te je dolaskom do mjesta Stilja skrenuo na makadamski put, oštetio vozilo i zaustavio se te zajedno s putnicima pobjegao iz vozila. Policijski službenici pronašli su ih u obližnjoj šumi, vozač je uhićen i doveden u službene prostorije.

Utvrđeno je da je upravljao vozilom u vrijeme kada nije posjedovao važeću vozačku dozvolu, budući da mu je zabranjeno podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku od dvije godine od izvršnosti naznačenog rješenja zbog prikupljenih 12 negativnih bodova te mu je zabranjeno podnošenje zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine od izvršnosti rješenja, nakon čega je dužan položiti vozački ispit, nakon provedenog osposobljavanja kandidata za vozača.

Također, vozač je upravljao vozilom iako mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom i utvrđena mu je koncentracija alkohola od 0,66 promila.

Vozilo mu je privremeno oduzeto, a muškarac je uz optužni prijedlog odveden na općinski prekršajni sud te mu je određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana nakon čega je predan u zatvor.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!