Bivši pomoćnik ministrice kulture pušten iz istražnog zatvora. Razriješen je važne funkcije

Crna kronika 30. svi 202407:12 2 komentara
Sanjin Strukic/PIXSELL

Davor Trupković koji je bio pomoćnik ministrice kulture i medija Nine Obuljen Koržinek pod istragom je zbog sumnje u povezanost s malverzacijama kod obnove nakon potresa.

Trupković je bio uhićen 2. svibnja ove godine, a odlukom Županijskog suda u Zagrebu istražni zatvor bio mu je određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. Profesoru Bošku Pribičeviću i bivšem dekanu Geodetskog fakulteta Alminu Đapi koji su po drugi puta bili uhićeni u akciji EPPO-a izrečena je mjera zabrane kontaktiranja sa svjedocima.

Ispitani svjedoci

Svi svjedoci na koje je mogao utjecati Trupković u međuvremenu su ispitani. Žalba na otvaranje dijela istrage u kojoj ga se povezuje s odobravanjem sumnjivih isplata za 3D skeniranje zgrada uništenih u potresu, nije podnijeta, pa je postupak nastavljen.

Odmah nakon uhićenja podnio je ostavku na sve dužnosti u Ministarstvu kulture, kako bi izbjegao da ga se pritvori zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Vlada RH je u srijedu, na zatvorenom dijelu svoje sjednice, Trupkovića razriješila još jedne važne dužnosti.

Otkaz u Ministarstvu

“Na osobni zahtjev razriješen je član Upravnog vijeća Zavoda za obnovu Dubrovnika Davor Trupković, a novom članicom Upravnog vijeća imenovana je mr. sc. Anuška Deranja Crnokić, kao predstavnica Ministarstva kulture i medija”, priopćeno je iz Vlade.

Inače, Trupković je nedugo nakon što je otvorena istraga u aferi s Geodetskim fakultetom nakratko premješten u Konzervatorski ured u Dubrovnik, no vrlo brzo vraćen je u Zagreb gdje je na kraju bio i uhićen. Od tada više ne radi u Ministarstvu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare