Borzan i Ahmetović postale potpredsjednice SDP-a s najviše glasova

Vijesti 15. ruj 202407:07 2 komentara
Goran Kovacic/PIXSELL

Na izborima za Predsjedništvo SDP-a najviše glasova dobile su europarlamentarka Biljana Borzan i saborska zastupnica Mirela Ahmetović te automatski postale potpredsjednice iz ženske kvote, dok su iz muške kvote za potpredsjednike izabrani Mišel Jakšić i Ranko Ostojić.

Članice i članovi SDP u subotu su, osim novog predsjednika birali i 17 članova Predsjedništva stranke u šest izbornih jedinica, uz poštivanje regionalne kvote, zip-modela i uvođenje pripadnika Foruma mladih u vodstvo stranke.

Najviše glasova članova stranke dobili su Biljana Borzan, Mirela Ahmetović, Mišel Jakšić i Ranko Ostojić, koji automatski postaju potpredsjednici stanke. Više glasova od Jakšića i Ostojića dobila je Sabina Glasovac, ali zbog zip-modela nije mogla biti uvrštena među potpredsjednike nego je ostala tek ‘obična’ članica Predsjedništva.

Osim njih, u 17-člano Predsjedništvo izabrani su i Joško Klisović, Mihael Zmajlović, Tonino Picula, Zlatko Komadina, Kristina Ikić Baniček, Sandra Krpan, Ante Bilić, Ivana Marković, Jasenka Auguštan Pentek, Marija Lugarić, Mario Milinković i Lovro Lukavečki.

Član Predsjedništva bit će i predsjednik SDP-a, kada bude izabran u drugom krugu te glavni tajnik kojega bira Glavni odbor stranke, čija su 103 člana u subotu također izabrana.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare