Božinović: U opremu policije i tehnologiju uloženo gotovo 250 milijuna eura

Vijesti 14. ruj 202422:15 0 komentara
Davor Božinović na Predsjedništvu HDZ-a
Josip Mikacic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je na proslavi 25. obljetnice osnutka Sindikata policije Hrvatske (SPH) da je u proteklih nekoliko godina u opremu policajaca, infrastrukturu i tehnologiju uloženo gotovo 250 milijuna eura.

Ulaganja u bolje uvjete rada i modernizaciju policijske službe omogućila su da hrvatska policija postane prepoznata ne samo unutar Hrvatske, već i na razini Europske unije, rekao je Božinović koji je na svečanosti sudjelovao i kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Za Sindikat policije Hrvatske rekao je da nije samo organizacija koja štiti prava svojih članova već je ključni stup stabilnosti i sigurnosti za cijelu zajednicu, a jedan od ključnih elemenata njihove strategije bio je poboljšanje radnih uvjeta i plaća.

“Naša suradnja temelji se na povjerenju i zajedničkoj viziji. Policijski službenici i službenice svakodnevno su na prvoj liniji obrane našeg društva, i naša je odgovornost osigurati vam resurse i podršku kako biste mogli obavljati svoj posao na najvišoj razini”, dodao je Božinović.

Naglasio je da su zajedno postavili jasan cilj – stvoriti modernu, opremljenu i profesionalnu policijsku službu, a iako su ostvarili značajan napredak, pred njima je još puno posla.

Prosječna plaća policajca porasla je u odnosu na 2018. za tada nevjerojatnih 119 posto, rekao je Božinović, dodavši da su zajedno ispravili nepravde i stvorili sustav u kojem se prepoznaju njihova svakodnevna posvećenost i angažman.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!