Coca-Cola objavila dokument koji otkriva što se sve događalo i zašto nisu komunicirali s javnošću

Vijesti 16. stu 202321:54 0 komentara
DENIS LOVROVIC / AFP

Coca-Cola Hrvatska u četvrtak je objavila da je posljednjom analizom Državnog inspektorata uklonjena svaka sumnnja u zdravstvenu ispravnost njihovih proizvoda.

“Dana 15.11.2023. godine zaprimljen je analitički izvještaj 235940 od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo iz kojeg proizlazi da je dostavljen uzorak Romerquelle Emotion sa okusom borovnica nar, 330 ml i oznakom 12.2023/L 17Q03:54RG zdravstveno ispravan”, poručuju iz Coca-Cole HBC Hrvatska.

Objavili su i zapisnik Državnog inspektorata koji otkriva ključne podatke o tome što se odvijalo tijekom osam dana kada se sumnjalo da su pića koja proizvodi Coca-Cola kontaminirana, a što se sada pokazalo netočnim.

U tom razdoblju došlo je i do zabrane prodaje određenih serija Coca-Cole i Romerquellea, no ustanovilo se da su i te serije zdravstveno ispravne.

Zašto Coca-Cola nije odmah komunicirala s javnosti

U zapisniku stoji da je rok za izvršenje mjera bio odmah i trajao je dok se službenim analizama ne utvrdi ispravnost ostatka serije. Coca-Cola tih dana nije komunicirala javnosti o detaljima onoga što poduzimaju, a u zapisniku koji su danas objavili stoji da su 14. studenog inspekciju izvijestili da su u sedam dana obišli 604 direktna kupca, dodatno su obišli 3831 ostalog kupca te su cijelu količinu od 3623 komada boca zatečenih na tržištu vratili na skladište.

Cijeli zapisnik koji je objavila Coca-Cola:

Coca-Cola
Coca-Cola

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!