Dabro: Domovinski pokret je jedinstven i sve je u redu

Vijesti 16. kol 202413:09 1 komentar
N1

Naša Jelena Bokun razgovarala je s DP-ovim ministrom poljoprivrede Josipom Dabrom o unutarstranačkim izborima u Domovinskom pokretu.

“Danas ćemo na središnjem izbornom povjerenstvu u DP-u napraviti podjelu, odnosno donijeti odluku o 60 izaslanika koji će biti raspoređeni po županijskim podružnicama gdje će predsjednici donijeti imena o izaslanicima. U roku od četiri dana ćemo imati cjelokupan popis od 103 izaslanika”, kazao je Dabro

Iako se govori da će sve ići u korist predsjednika DP-a Ivana Penave i da proces neće biti transparentan, Dabro kaže da to nije istina i da kako nema razloga za brigu.

“Kad uzmete od 43 izaslanika koji su po funkciji već izaslanici na sabor DP-a, devet je iz Zagreba, a ostali su iz ostalih dijelova Hrvatske. Sukladno izbornom rezultatu, broju članstva, aktivnosti na terenu i kad se uzmu u obzir rezultati EU izbora, egzaktnim matematičkim putem će sve biti jasno kao dan”, tvrdi Dabro.

Kaže i kako odluka o izborima nije bila nagla kao što neki govore.

“Nije ta odluka nagla. Istekli su mandati članovima odbora, tako da su izbori po pravilu čak trebali biti i prije parlamentarnih izbora, ali nije bilo normalno da tada ulazimo u taj proces. 31. kolovoza je idealan tajming za izbore”, kaže.

“Nema dva tabora”

U javnosti se pojavljuju izvori iz DP-a koji govore da postoje dva tabora – Radićev i Penavin.

“Nema tu dva tabora. Domovinski  je bio jedinstven kad je donosio krucijalne odluke za parlamentalnu većinu, tako i sada. Unutarstrančaki izbori su festival demokracije. Svatko ima drugačiju viziju, ali kad su izbori u tijeku normalno je da svatko iskaže svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo, da bi u očima izaslanika stranke dobio neke simpatije.”

Na pitanje je li se nedavno čuo s Radićem, kaže da razgovara i s njim i s Penavom.

“Domovinski pokret je jedinstven, cjelovit i sve je u redu”, dodaje Dabro.

Što se tiče predsjedničkih izbora, još ne postoji službeni stav stranke oko toga koga će podržati, kaže Dabro i dodaje da će tu odluku donijeti nakon unutarstranačkih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare