Dabro: Simboli koji vrijeđaju osjećaje 80 posto građana moraju biti sankcionirani

Vijesti 02. ruj 202407:44 0 komentara
Josip Dabro
N1

Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta, oglasio se na društvenim mrežama nakon burnih reakcija na priopćenje stranke vezano za jučerašnji koncert Bijelog dugmeta u Splitu.

“Nakon što je u Splitu na koncertu Bijelog dugmeta izvedena pjesma kojom se veliča jugoslavenska državna tvorevina uz pripadajuću ikonografiju reagirala je podružnica Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije. U odmjerenoj izjavi podsjetili su na tešku pomorsku blokadu i granatiranje Splita na početku Domovinskog rata i žrtvu koju je ovaj grad pretrpio u obrambenom i oslobodilačkom ratu”, započeo je Dabro u svojoj objavi, a prenosi Dalmatinski portal:

“Ovaj čin opisali su kao uvredu hrvatskoj državi i narodu, a posebno braniteljskoj populaciji koja je najzaslužnija za nastanak naše države. Također, pozvali su DORH i MUP da reagiraju kako ovakvi ispadi ne bi isprovocirali građane da uzmu pravdu i provođenje zakona u svoje ruke”, piše u objavi.

“Zato SDP umire u agoniji već treći mandat”

“Njihova reakcija izazvala je salvu uvreda od strane političara iz redova SDP-a koji su ih optužili za prijetnje, govor mržnje i zastrašivanje. Saborski zastupnik Ranko Ostojić koji je poručio kako na koncertu ništa nije bilo nezakonito te ‘kako je dosta bilo tih vaših s*anja’.

Izjave splitskih prvaka SDP-a najbolje govore o mentalnom stanju u ovoj stranci i nakon gotovo 35 godina samostalnosti hrvatske države. Njima nije sporan znak pod kojim je razorena i okupirana trećina Hrvatske. Nije im sporan znak pod kojim je izvršen masakr u Škabrnji i na Ovčari. Za njih je to znak slobode, za nas ostale znak mržnje, zla i okupacije. I upravo zbog takvog stanja svijesti SDP umire u agoniji već treći mandat u opoziciji, a po svemu sudeći bit će tamo i naredna tri mandata.

Splitski slučaj još jednom je pokazao potrebu primjene pozitivnih europskih propisa u suočavanju s obilježjima svih totalitarnih sustava. Simboli koji vrijeđaju osjećaje osamdeset posto građana Splita i Hrvatske ne mogu biti izuzeti od kaznenog zakona i sankcioniranja. Naša misija je kroz zakonske izmjene rješavati ovakve stvari i u tome ćemo ustrajati”, stoji u objavi.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!