Detalji smrti u centru Zagreba: Policija uhitila napadača s nožem, on im umro na ulici

Crna kronika 11. lis 202312:56 0 komentara
Sanjin Strukic / Pixsell / ilustracija

Kriminalističko istraživanje ovog slučaja i dalje je u tijeku.

Zagrebačka policija oglasila se o smrti mladića na križanju Vodnikove i Savske ceste u Zagrebu. Informacija o očevidu pojavila se prije nešto više od sat vremena, kao i fotografije policijskog očevida na neobičnoj lokaciji, u središtu grada.

Naime, policijski šator kojim je osigurano mjesto događaja nalazio se na tramvajskim tračnicama, pa stoga sve do sada nije bilo jasno što se dogodilo. Policija je detalje potvrdila tek nakon novinarskih upita.

Što se za sada zna?

Kažu da su noćas oko jedan sat zaprimili dojavu o sukobu dvojice muškaraca na raskrižju Vodnikove i Savske ulice. Kada su stigli na mjesto dojave zatekli su dvojicu sukobljenih muškaraca. Građani su ih do dolaska policije uspjeli savladati.

U razgovoru s očevicima, policajci su doznali da su dvojica muškaraca prije dolaska policije trčala po cesti te da je svladani muškarac drugog muškaraca napao nožem i zadao mu ozljede. Budući da je bio agresivan i da se pokušao udaljiti s mjesta događaja savladali su ga i potom pozvali policiju i Hitnu medicinsku pomoć. Do dolaska policije uspjeli su ga savladati.

Kada su stigli, policajci su preuzeli nadzor nad napadačem.

Pokušao pobjeći iz centra

Budući da je i dalje pružao aktivan otpor i pokušavao se pobjeći, policajci su ga vezali. Za to vrijeme Hitna medicinska pomoć pružala je medicinsku pomoć ozlijeđenom muškarcu kojeg je nasilnik ranio.

U idućem trenutku vezani napadač ostaje bez svijesti. Hitna pomoć mu pokušava pomoći. Slijedi reanimacija, no na kraju su liječnici samo mogli konstatirati smrt. Utvrđeno je da se radilo o 30-godišnjaku čiji uzrok smrti još nije potvrđen.

Zbog čega je umro napadač?

Ozlijeđeni muškarac, 24-godišnjak, prevezen je u Kliniku za traumatologiju te je utvrđeno da je lakše ozlijeđen iako ima više reznih rana po tijelu. “Kriminalističko istraživanje je u tijeku”, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Očekuje se da rekonstruiraju cijeli krvavi obračun, ali i razlog zbog kojeg je 30-godišnjak preminuo.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!