Diljem Hrvatske izmjerena loša kvaliteta zraka, evo gdje je najgore

Vijesti 22. lip 202418:05 0 komentara
Zvonimir Barisin/PIXSELL/ilustracija

Širom Hrvatske u subotu je pod utjecajem saharske prašine zabilježena loša i vrlo loša kvaliteta zraka, pokazuje trenutno stanje kvalitete zraka koje objavljuje portal Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj.

Zrak vrlo loše kvalitete popodne je izmjeren na postajama kod Rijeke: Kostrena – Martinšćica, Pavleki, Rijeka 2, Ulinj i Viškovo – Marišćina, te na postaji Zoljan kod Našica.

Loša kvaliteta zraka izmjerena je na postajama od Istre do Slavonije i Dubrovnika.

Zrak loše kvalitete pokazalo je pritom mjerenje na pet postaja u Zagrebu, na po dvije u Osijeku i u Splitu te na postaji Omišalj LNG.

Na lošu kvalitetu zraka prema objašnjenju stručnjaka utječe saharska prašina koja je u petak zahvatila dijelove Hrvatske, stvarajući fenomen zamućenog neba. Povećane čestice u zraku mogu nanijeti štetu zdravlju ljudi, posebice male djece te starijih osoba i plućnih bolesnika.

Portal Kvaliteta zraka u Republici Hrvatskoj koji europskim indeksom kvalitete zraka prikazuje trenutno stanje kvalitete zraka u Hrvatskoj dostupan je na internetskim stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!