Direktor Međimurje plina za N1 komentirao prozivke i poslao poruku Zagrepčanima

Ekonomija 30. svi 202414:40 0 komentara
Marko Jurinec/PIXSELL

Gradska plinara Zagreb - Opskrba od jeseni neće stanovnike glavnog grada opskrbljivati plinom. Posao je na natječaju dobilo poduzeće Međimurje plin iz Čakovca. Nenad Hranilović, direktor tvrtke Međimurje plin, u razgovoru s našom Vanjom Kranic poručio je da ovo za tvrtku predstavlja poslovni izazov, ali građanima Zagreba je poručio da će opskrba plinom biti sigurna.

Hranilović je objasnio kako su se odlučili aplicirati za područje Zagreba. “Tvrtka Međimurje plin je dugi niz godina prisutna na hrvatskom tržištu, od 2012. Ovo je bio jedan poslovni izazov, nikakav politički izazov kako se pokušava prezentirati. Dakle, jedna poslovna prilika, ušli smo na tržište i iz tog razloga smo se javili.”

Priznao je da je ovo izazovan posao, ali unatoč tome što su dosad opskrbljivali manji broj korisnika, smatra da će biti uspješni u ovom poslu.

“Budimo realni, ovo jeste izazovan posao, ali smatramo da smo dovoljno sposobni temeljem iskustva koje smo stekli u ovih 12 godina u opskrbi plinom na temelju cijele Hrvatske. Mi nismo niti mali distributer niti mali opskrbljivač. Smatramo da smo treći ili četvrti opskrbljivač u Hrvatskoj i da imamo sve refernece da možemo obaviti ovaj posao na najbolji način i na zadovvoljstvo građana Zagreba”, poručio je.

Sljedeći koraci

Hranilović je naveo i što sve trebaju napraviti prije 1.10. “Pokušat ćemo razgovarati s Gradskom plinarom Zagreb, postoji li neka mogućnost suradnje u podjeli nekih poslova ili najma podružnice itd. Ako to neće biti, mi ćemo otvoriti centar za potrošače gdje će moći plaćati i eventualno reklamirati određene usluge, zaposlit ćemo i dodatni broj ljudi tako da ne vidimo neki veći problem koji bi postojao koji bi nas mogao spriječiti u kvalitetnom obavljanju usluge.”

Naveo je da je njihova tvrtka opskrbljivač, a distribuciju i dalje obavlja Gradska plinara Zagreb.

Na pitanje može li građanima garantirati opskrbu bez poremećaja odgovara: “U svakom slučaju.”

Na upit od koga će nabavljati plin, Hranilović je odgovorio: “Imamo u opticaju 5-6 dobavljača koji su nam se već javili s mogućnošću prodaje plina tako da tu ne vidimo tu nikakvog problema.”

Nije htio precizirati koji su to dobavljači. “Mislim da je to u domeni poslovne tajne, ali u svakom slučaju, svi ovi poznati dobavljači koji postoje na veletržištu Republike Hrvatske opskrbe plinom su naši potencijalni ponuđači.”

I Mađari? “Pa i Mađari, da, i hrvatski i drugi inozemni ponuđači. Svake godine imamo drugog dobavljača plina, ovisno tko nam prema tenderu ponudi najnižu cijenu.”

“Ovo je veliki izazov za nas”

Gradonačelnik Tomislav Tomašević već je jučer doveo u pitanje motive čakovečke firme, a danas je razgovarao s našom Emom Bašić kojoj je otkrio hoće li pokušati osporiti rezultate natječaja koji su veliki udarac gradskoj vlasti, a zbog njih strahuju i radnici GZP – Opskrbe. Hranilović se osvrnuo na prozivke zagrebačkog gradonačelnika i navode da je ovo politička igra, jer je Hranilović u HNS-u.

“Ja pokušavam voditi firmu van politike i u tome sam dosad uspijevao i sigurno nisam sretan s takvim primjedbama. Ovo je za nas jedan poslovni izazov, svjesni smo da je to jedan veliki izazov za nas, budimo realni, ali sam gotovo siguran da mi to možemo odraditi na najbolji način”, smatra Hranilović.

Navodi da je njihova poslovna politka vođena rezultatima koje i imaju posljednjih godina te da je lišena politike. Imao je i poruku za Zagrepčane.

“Opskrba će biti sigurna, a cijena će biti nešto niža u odnosu na ono što je bilo ponuđeno u prvom nadmetanju i od onog maksimuma što je nudila HERA kroz natječaj. Cijena se još nije definirala”, kazao je.

Što se tiče dosadašnjih korisnika u Međimurju, kazao je da i za to imaju rješenje, no nije htio ići u detalje. Na upit je li riječ o tržišnoj usluzi s nekom nižom cijenom, kazao je: “Pa recimo.”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!