Domovinski pokret proziva Milanovića, ne sviđaju im se njegovi komentari na Thompsonov koncert

Vijesti 08. kol 202413:58 2 komentara
N1

Klub zastupnika DP-a najoštrije je u četvrtak osudio poruku predsjednika Zorana Milanovića da ustaška obilježja nemaju mjesta u RH, nazvavši to "do sada nezabilježenim i potpuno ispolitizirani napadom" na glavne aktere i desetke tisuća sudionika proslave obljetnice Oluje u Imotskom.

“Aktualni predsjednik u isti je kontekst stavio događaje na stadionu u Imotskom i popratno slavlje u gradskim kafićima te u najgoroj maniri udbaških doušnika iz bivšeg jugototalitarnog sustava povezao pjevanje iz ugostiteljskih objekata s nastupom Marka Perkovića Thompsona na koncertu Mate Bulića, a gdje je gostovao zajedno s Draženom Zečićem“, napisao je predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru Igor Peternel na Facebooku.

Milanović je u srijedu poručio da “ustaški pozdravi, obilježja i pjesme koje nedvojbeno slave režim tzv. NDH-a, a što se moglo vidjeti i čuti u Imotskom 6. kolovoza, prije i tijekom koncerta – nemaju i ne smiju imati mjesta u današnjoj, demokratskoj Republici Hrvatskoj”.

“Za Klub zastupnika Domovinskog pokreta na čijem sam čelu i koji je dio vladajuće većine u Hrvatskoj, za svaku su osudu i Milanovićevi potpuno neargumentirani napadi na dragovoljački pozdrav HOS-a, braniteljske insignije i sve ono što hrvatske obrambene snage predstavljaju u kontekstu pobjedničkog otpora velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku državu”, napisao je Peternel.

Klub zastupnika Domovinskog pokreta ovim putem iskazuje potporu Marku Perkoviću Thompsonu, a Milanovićeve prizemne manipulacije te jeftino dodvoravanje ljevici u vrijeme predsjedničke predizborne kampanje bez ikakvih ograda osuđujemo.

Također napominjemo da DP u MUP-u ima državnog tajnika,pa kao Klub zastupnika čiju politiku naš dužnosnik treba provoditi od njega tražimo i očekujemo da se politički založi protiv eventualnih sankcioniranja bilo koga od posjetitelja koncerta naših uvaženih glazbenika u Imotskom.

U tom kontekstu posebno ističemo činjenicu da u krugu stadiona gdje se održavala proslava Oluje i veličanstveni koncert, prema službenim podacima policije, nije bilo incidenta, a kamoli ometanja javnog reda i mira ili nekog drugog prekršaja, a na što aludira predsjednik Zoran Milanović.

Objava Zorana Milanovića na društvenim mrežama kojom proziva izvođače i posjetitelje koncerta u Imotskom podsjeća na već viđeni protuustavni oblik njegovog djelovanja i potpuno neprihvatljivi pritisak na izvršne i pravosudne institucije Hrvatske države koji mi u saborskom klubu Domovinskog pokreta nikada nećemo prihvatiti.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare