DP glasao za izvršenje proračuna kojem su se prije protivili

Vijesti 12. srp 202413:42 0 komentara
Kako to? DP glasao za prihvaćanje proračuna protiv kojeg se ranije bunio
Ilustracija / Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatski sabor je na sjednici u petak, osim izmjena Zakona o državnim službenicima kojim se odgađa primjena Centraliziranog sustava za zapošljavanje, sa 80 glasova za i 61 protiv prihvatio godišnji izvještaj o izvršenju državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023.

Sabor je u drugo čitanje poslao i više prijedloga zakona među kojima su i prijedlozi zakona o Središnjem registru stanovništva, o privremenom uzdržavanju, o zaštiti zraka te izmjene Zakona o gradnji.

Bauk: Molimo da provjerite rezultat

Nakon što je Sabor prihvatio godišnji izvještaj o izvršenju državnog proračuna Republike Hrvatske za 2023, SDP-ov Arsen Bauk zatražio je provjeru rezultata glasanja jer se radi u izvršenju proračuna za 2023. godinu, a protiv kojeg je glasao Domovinski pokret: “A sada su glasali za izvješće o izvršenju proračuna za 2023.

Molim da provjerite rezultat glasanja jer su se oni ili zabunili ili su stvarno glasali za izvršenje proračuna protiv kojega su bili”, rekao je zastupnik.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković mu je dao opomenu jer je, poručio je, zlouporabio Poslovnik time što nije istinski tražio provjeru glasanja već je želio zastupnike Domovinskog pokreta dovesti u neugodnu političku situaciju.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!