DP-ovac podnio ostavku na zastupničko mjesto: “Valjanje u blatu ubilo mi je volju da obnašam tu dužnost”

Vijesti 18. ruj 202410:18 0 komentara
Najmlađi saborski zastupnik podnio ostavku: Ovo što se DP-om izdogađalo mi je ubilo zdravu ambiciju
Dusko Jaramaz/PIXSELL / Ilustracija

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta (DP) Ive Ćaleta-Car podnio je pisanu ostavku na zastupničko mjesto i vratio mandat stranici za koju je rekao da "nije više ona ista priča", a stranka je potvrdila da će ga zamijeniti Predrag Mišić.

“Sve ono što se izdogađalo s DP-om u zadnjih par mjeseci, pa i u skorije vrijeme, a radi se o javnosti poznatim stvarima, navelo me na razmišljanje iz kojeg je proizišao vrlo jasan zaključak – da DP nije više ona ista priča u koju sam se čista srca uključio prije četiri godine”, objavio je 22-godišnji Ive Ćaleta-Car na Facebooku.

Dodao je kako je valjanje u blatu i nabacivanje blatom koje je prethodilo saboru stranke dodatno u njemu “ubilo dobar dio volje i zdravu ambiciju da obnaša tu najčasniju političku dužnost”.

Žao mu je, napisao je, što je zbog manjka političkog iskustva pristao biti dijelom tog valjanja u blatu i što nije više obola dao za očuvanje jedinstva unutar stranke.

Svoj rad neće nastaviti kao nezavisni zastupnik jer smatra da je njegova ljudska i moralna obaveza da kao zamjenik zastupnika vrati svoj mandat stranci.

“Ispričavam se svim ljudima koje sam ovim činom razočarao. Svoje političko djelovanje nastavit ću kao nezavisni vijećnik u Općinskom vijeću Općine Bilice, a svojim bivšim kolegama želim svu sreću”, objavio je Ćaleta-Car.

Naglasio je da nije bilo nikakvog pritiska te da se radi isključivo o njegovoj odluci.

Ćaleta-Car je najmlađi saborski zastupnik, a u Sabor je ušao kao zamjena zastupniku Ivanu Šipiću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!