Dragovan: Da smo koalirali s Možemo, Plenković ne bi došao na vlast

Vijesti 18. lis 202421:21 1 komentar

Bivši glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan gostovao je u Pregledu dana. S našim Ilijom Radićem je razgovarao o izborima u zagrebačkom SDP-u.

“Prva stranka u Zagrebu”

“Moja obaveza i odgovornost prema stranci je da svoje znanje, iskustvo i energiju stavim u interes stranke kako bi pobijedili na sljedećim predsjedničkim, a nakon toga i na lokalnim izborima. Znam, mogu i hoću organizirati SDP tako da na sljedećim lokalnimi zborima bude prva stranka u Zagrebu”, kazao je Dragovan.

Ocijenio je da stranka trenutno izgleda bolje nego prije tri i pol godine kad su bili zadnji lokalni izbori: “Praktički smo u lokalne izbore išli nakon raspuštanja organizacije s povjerenikom, što nije bila dobra politička odluka. Činjenica je da se promjene mogu napraviti, čak i relativno brzo, ali s radom.”

O vladajućoj koaliciji u gradu Zagrebu

“Svaka suradnja može biti i bolja. U svom sam političkom radu naučio funkcionirati u koalicijama. Prema tome, treba biti međusobnog uvažavanja partnera. Mora se uvažavati i slabijeg partnera, što je SDP u ovom trenutku.”

“Mi smo u koaliciju s Možemo ušli iskreno, otvoreno, u interesu građanki i građana grada Zagreba. Nažalost, Možemo nije na takav način razmišljalo kada smo išli u parlamentarne izbore i samim time što nismo napravili tu koaliciju, Plenković je ostao premijer”, smatra Dragovan.

Novo vodstvo SDP-a

“Hajdaš Dončić nosi nove ideje, skupa s novoizabranim vodstvom. Promjene u načinu rada, funkcioniranja i politikama koje SDP zastupa će se vidjeti brzo. Vremena nema i ne možemo ga gubiti i očekujem da će se jako skoro ta promjena vidjeti”, zaključio je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare