Dvojica u Štinjanu izlovljavala zaštićene trpove: Ulovila ih aerodromska policija

Vijesti 01. srp 202416:16 0 komentara
Dvojica u Istri izlovljavala zaštićene trpove
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

S tri vreće morskih trpova zatečena su dvojica muškaraca u nedjelju u lučici u Štinjanu kraj Pule za koje je naknadno utvrđeno da su ih protuzakonito izlovili uz pomoć ronilačke opreme, izvijestila u ponedjeljak istarska policija.

U policiji kažu da je pulska postaja pomorske i aerodromske policije provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 41-godišnjak iz Novigrada i 40-godišnjak iz Bala počinili kazneno djelo trgovanje divljim vrstama.

Njih je policija u nedjelju oko 16.35 sati zatekla u lučici u Štinjanu s tri vreće morskih trpova, za koje je utvrđeno da su ih protuzakonito izlovili uz pomoć ronilačke opreme. Policajci su im oduzeli trpove i ronilačku opremu i kazneno ih prijavili nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Povijest prometnih prekršaja

Također kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su oba muškarca počinili i prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te su im oduzeti automobili.

Pojašnjavaju da je 41-godišnjak upravljao automobilom u vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta zbog prikupljenih 12 negativnih bodova, a to nije prvi puta da je zatečen u počinjenju prometnog prekršaja i pravomoćno kažnjen.

Njegov godinu dana mlađi kolega već je dva puta pravomoćno kažnjen za prometne prekršaje, a upravljao je vozilom dok mu je vozačka dozvola oduzeta do obavljanja izvanrednog zdravstvenog pregleda. Obojica su uhićena te prijavljena i zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

#related-news_1

#related-news_2

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!