DZNAP raspisao natječaj za projekte vezane uz novinarska autorska prava

Vijesti 08. lis 202411:31 0 komentara
DZNAP
Igor Soban/PIXSELL

Društvo za zaštitu novinarskih autorskih prava (DZNAP) treću godinu zaredom objavilo je Poziv za prijavu projekata za poticanje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj.

Autorima projekata ove je godine na raspolaganju ukupno 15.000 eura, a pojedinačni projekti financirat će se u iznosu od 500 do 3000 eura. Poziv na natječaj DZNAP-a raspisan je 7. listopada 2024. i traje do 7. siječnja 2025. godine.

Na Poziv se mogu javiti članovi DZNAP-a koji djeluju u skladu sa Statutom i Etičkim kodeksom s projektima kojima se promiču i štite novinarska autorska prava, a visina potpore ovisit će o veličini i zahtjevnosti projekta.

Projekti koje će financirati DZNAP iz svojeg Fonda za poticanje autorskog stvaralaštva mogu, između ostalog, uključivati i pripremu te izradu autorskih tekstova koji tematiziraju područje novinarskih autorskih prava u Hrvatskoj kao i ostale značajne društvene, gospodarske i političke teme koje dosad u medijima nisu bile dovoljno ili adekvatno obrađene, potom provedbu nezavisnih istraživanja vezanih uz novinarska autorska prava ili neko drugo područje od stručnog i profesionalnog značaja za novinare u Hrvatskoj, provedbu javnih kampanja usmjerenih na promociju novinarskih autorskih prava u javnosti, provedbu edukacija za novinare i urednike o novinarskim autorskim pravima te izradu tehnoloških rješenja koja će unaprijediti profesionalne standarde i olakšati novinarima njihov svakodnevni rad.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!