FOTO, VIDEO / Lokaliziran požar u Istri: Kanaderi obranili kuće

Vijesti 12. kol 202417:12 > 21:54 0 komentara
Robert Tiraj Peruško / Istramet

 Lokaliziran je veliki požar koji je u ponedjeljak izbio na Punteri na području općine Barban, izgorjelo je 50-tak hektara bjelogorične i borove šume, maslina i niskog raslinja, a obranjene su kuće, potvrdio je večeras vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac. 

Požar je lokaliziran nešto prije 19 sati a u gašenju je sudjelovalo 35 vatrogasaca s dvanaest vozila te dva Canadair CL-415.  

“Situacija je povoljna. U 18,35 smo proglasili lokalizaciju i tad su se povukli kanaderi. Oni su dobro natopili požarište, izgorjelo je oko 50 hektara trave, niskog raslinja, bjelogorične i borove šume, izuzetno guste vegetacije”, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Kozlevac, naglasivši da su “kuće obranjene”.

“Mogu izraziti zadovoljstvo da nisu stradali objekti. Nitko nije stradao, samo je jedan vatrogasac lakše ozlijeđen kada ga je grana pogodila u oko pa je prevezen u pulsku bolnicu kako bi se utvrdilo o čemu se radi”, dodao je Kozlevac.

Požar je gasilo sedam vatrogasnih postrojba, te kanaderi, rekao je te ponovio kako “sustav besprijekorno funkcionirao, a gasiteljima su pomogli i djelatnici Hrvatskih šuma te građani koji su čuvali svoje objekte.

Na požarištu će čitavu noć i sutra dežurati petnaestak vatrogasaca.

Robert Tiraj Peruško / Istramet

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!