FOTO / Gojko iz Jadrije spasio je život labudu, sad su nerazdvojni prijatelji

Vijesti 27. ruj 202410:40 1 komentar
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Stanovnik Jadrije Gojko Mijalica je krajem svibnja ispred svoje kuće zatekao teško ozlijeđenog labuda koji je imao otvoreni prijelom nadlaktične kosti star više mjeseci koji je doveo do infekcije. Gojko je odmah odlučio pomoći životinji i pripremiti je za operaciju, no zbog visokih ljetnih temperatura savjetovali su mu da pričeka jesen kako bi oporavak prošao bez komplikacija, javlja Pixsell.

U međuvremenu je Gojko hranio labuda, u početku sa smokijem i kokicama jer nije znao čime se labudovi hrane. Uz pomoć jedne gospođe iz Austrije uspio je skupiti novac za potrebnu operaciju. Operaciju je izveo Anđelo Zorica iz Veterinarske ambulante Vodice.

Amputacija krila

“Veterinar je došao do zaključka da je najbolje da mu slomljeno krilo uklonimo jer mu je smetalo za hodati i plivati. Mislim da je on sve razumio i da se ponašao u skladu sa svojom situacijom. Imao sam osjećaj da je prihvatio sve što sam mu ja odredio”, priča nam Gojko.

Gojko ističe kako je u početku pokušao kontaktirati razne nadležne službe, uključujući i Veterinarski fakultet te Dumovec u Zagrebu, no svi su ga odbili osim Dumovca, koji je bio spreman preuzeti labuda pod uvjetom da ga on doveze u Zagreb. Gojko se bojao za labudovu sigurnost i odlučio ga zadržati kod sebe piše Paula Bosančić za Pixsell.

Nerazdvojni prijatelji

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Nakon operacije labud je prenoćio u ambulanti nakon čega ga je Gojko preuzeo i nastavio se brinuti o njemu. Zbog amputacije krila, labud se neće moći vratiti u divljinu, ali je postao Gojkov stalni pratitelj, kojeg od milja zove Mali. njih dvoje često šetaju Jadrijom, a svaki dan barem jednom idu na kupanje.

“On me sluša, zna da mu želim pomoći. Ništa nas više ne može razdvojiti osim više sile, ne mislim ga napustiti”, rekao je Gojko.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Pridruži se raspravi ili pročitaj komentare