FOTO, VIDEO / Nevrijeme u središnjoj Hrvatskoj: Glina pod vodom, jake oborine u Zagrebu, Karlovcu…

Vijesti 20. kol 202406:14 0 komentara
Ivan Janković, Facebook

Obilni pljuskovi, koje je najavljivao DHMZ, zahvatili su sinoć središnju Hrvatsku, a u nekim gradovima poplavljeni su i podrumski prostori

U večernjim satima kiša je, uz munje i grmljavinu, pljuštala i u glavnom gradu Zagrebu, no prije toga fronta je prošla od obale dobrim dijelom kopnene Hrvatske.

Obilna kiša potpuno je ‘potopila’ neka mjesta, pa je i dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić na X-u objavila kako izgleda stanje u tom gradu. Lokali u centru grada puni su vode.

‘Večeras oko pola 7 uslijed izvanredne količine oborina u kratkom vremenu, potopljena je ulica S.i A. Radića, Korzo i nekoliko okolnih ulica. Izlaskom svih komunalnih službi na teren i intervencijom DVD Glina i DVD Vidusevac podijeljene su vreće s pijeskom na kritičnim lokacijama.

Nažalost, u neke lokale na Korzu je ušla voda. Ispumpavanjem na samom Korzu i Banovcu te smanjenjem padalina, voda se povlači, a s obzirom daljnje padaline aktivnosti će trajati dok se kompletna situacija ne stabilizira’, objavio je Ivan Janković, gradonačelnik Gline.

Kiša i u Kutini, Karlovcu…

Jaka kiša padala je i u Kutini gdje su neke ulice pretvorene u potoke, a vatrogasci su pozvani na nekoliko intervencija ispumpavanja potopljenih podruma. No, situacija se brzo normalizirala, jer pljusak nije bio dugotrajan.

Neke ulice su zbog jake kiše bile zatvorene i u Karlovcu, no, kako javlja KAportal, zahvaljujući brzom reakcijom dežurnih službi sve ulice u Karlovcu prohodne. Uslijed obilne kiše koja je započela padati poslijepodne se nije moglo prometovati Ulicom kralja Petra Krešimira IV., dok je otežan promet bio kod Kauflanda u Meštrovićevoj te na Vučjaku.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!