Benčić o ginekologu iz KBC-a Osijek: “Mi ćemo mu plaćati bolovanje, a ekipa se besramno hvali”

Vijesti 13. ruj 202416:13 0 komentara
Pixabay / Ilustracija

Koordinatorica stranke Možemo!, Sandra Benčić oglasila se na X-u u petak nastavno na odluku Ministarstva o udaljavanju ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje s mjesta zaposlenja u KBC-u Osijek. Odluka Ministarstva stigla je dva tjedna nakon što se slučaj pojavio pod povećalom javnosti.

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je nakon sjednice Vlade rekao da ginekolog iz osječkog Kliničkog bolničkog centra, koji je nepravomoćno osuđen za silovanje pacijentice, više ne radi u toj bolnici.

Od trenutka kada je vijest prije 10-ak dana iscurila u javnost nakon što su na nju podsjetile Novosti, u međuvremenu ga je još jedna pacijentica optužila za zlostavljanje.

U petak se na društvenim mrežama oglasila i koordinatorica stranke Možemo!, Sandra Benčić poručivši da se “Beroš i ekipa iz KBC Osijek besramno hvale rješenjem ove situacije.”

Podsjetimo, Ministarstvo zdravstva osudilo je dosadašnje postupanje vodstva bolnice u slučaju ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje, a povodom objave ispovijesti pacijentice osječkog ginekologa dr. Zlatka Topolovca u Novostima, ministar zdravstva Vili Beroš hitno je poslao zdravstvenu inspekciju u KBC Osijek.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!