Ginekologa nepravomoćno osuđenog za silovanje još jedna pacijentica prijavila za bludne radnje

Vijesti 13. ruj 202406:43 0 komentara
N1

Iz Ministarstva zdravstva poručili su u četvrtak kako slučaj ginekologa u KBC-u Osijek nepravomoćno osuđenog za silovanje pacijentice dovodi u pitanje povjerenje u liječničku struku, a nezadovoljni rezultatima dosadašnjeg postupanja u taj su KBC uputili hitnu zdravstvenu inspekciju.

“Ministarstvo zdravstva naglašava kako je slučaj liječnika, ginekologa, u KBC-u Osijek, neprihvatljiv primarno zbog štete za samu pacijenticu, a ujedno dovodi u pitanje i povjerenje u liječničku struku.  Nismo zadovoljni s rezultatima dosadašnjeg postupanja KBC-a Osijek u ovom slučaju te smo uputili hitno zdravstvenu inspekciju na obavljanje zdravstveno-inspekcijskog nadzora”, navode u priopćenju.

Istovremeno, kažu, preispitat će zbog čega HLK, u čijoj nadležnosti je mogućnost uskrate odobrenja za rad, je to propustila učiniti, posebno zbog konteksta težine i ozbiljnosti djela za koje se navedeni liječnik tereti.

Ministarstvo zdravstva poštuje u potpunosti neovisnost pravosudnih tijela, ali kako bi se, kažu, preveniralo ovakve događaje, što je ujedno i najavio ministar zdravstva Vili Beroš, kreću u izmjene i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

U priopćenju se podsjeća i kako je ministar zdravstva više puta osudio taj događaj te očekuje od KBC-a Osijek, ali i svih ostalih institucija, promptno postupanje u cilju zaštite prava pacijentica.

Riječ je o slučaju osječkog ginekologa Zlatka Topolovca koji je je nepravomoćno osuđen za silovanje i bludne radnje na štetu pacijentice tijekom nekoliko pregleda, a kako danas prenose mediji referirajući se na “Novosti”, još ga je jedna pacijentica prijavila za bludne radnje, tvrdeći kako je bio sam u ordinaciji, iako nije smio samostalno obavljati preglede.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!