Glavni tajnik HOO-a tvrdi: Otac Barbare Matić nije uhićen! Ja sam ga odveo u policiju, uručili su mu papir

Vijesti 01. kol 202421:22 0 komentara
Glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač
Davor Puklavec/PIXSELL

Francuski internetski portal BFMTV objavio je u četvrtak da je otac zlatne hrvatske džudašice Barbare Matić, Boris Matić, završio u pritvoru.

No, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač tvrdi da Boris Matić ipak nije uhićen.

“Ono što sa sigurnošću mogu reći da nije bilo nikakvog uhićenja. Francuska policija je sinoć (srijeda, nap. a.) kasno navečer oko 23 sata došla u hotel i uručila gospodinu Matiću, ocu naše zlatne olimpijke, papir u kojem je pisalo u koje vrijeme i u koju postaju se sutradan mora javiti. Dakle, nije bilo uhićenja. Ono što smo uspjeli saznati od gospodina Matića je da se radi o nesporazumu i HOO, dok ne dobije drugačije informacije, ga i takvog tretira”, rekao je za Jutarnji Krajač i nastavio:

“Baš sam ja bio taj koji ga je ujutro odveo u postaju i ono što mogu reći da gospodinu Matiću nije bilo jasno zbog čega se mora javiti u policiju. Želim naglasiti da on nije član delegacije Hrvatskog olimpijskog odbora, ali naravno da smo mu se stavili na raspolaganje oko bilo kakve pomoći. Pravne i ostale. Uključilo se i Hrvatsko veleposlanstvo u Parizu i u vrlo kratkom vremenu kojeg smo imali na raspolaganju pronašli smo mu ovdašnjeg odvjetnika koji govori i hrvatski jezik.”

“Nitko iz HOO-a nije bio na tribini da bismo mi točno znali što se toliko dogodilo. U ovim trenucima (oko 20.30, četvrtak, nap. a.) gospodin Matić je i dalje u policiji i čeka suca da se uzme njegova izjava. Hoće li se to dogoditi večeras ili sutra, ne znam. Policija je još ranije uzela i izjavu osobe koja ga je prijavila”, dodao je.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad i mreža Twitter | Facebook | Instagram | TikTok.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!